Android Market behaalt mijlpaal van 200.000 apps

Android Market behaalt mijlpaal van 200.000 apps

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2010 - 08:47

Het succes van het Android besturingssysteem van Google groeit nog steeds, getuige het behalen van de mijlpaal van 200.000 apps in de Android Market.

Het succes van het Android besturingssysteem van Google groeit nog steeds, getuige het behalen van de mijlpaal van 200.000 apps in de Android Market.

In oktober werd nog de mijlpaal van 100.000 apps gepaseerd. Nu zouden het er volgende de gezaghebbende site AndroLib.com al meer dan 200.000 zijn. De site meldt ook dat er van alle Android-apps in totaal al meer dan 2,5 miljard stuks gedownload zijn.

Android is daarmee hard op weg het meest populaire besturingsysteem voor Smartphones te worden. Toch is er zeker ten opzichte van de apps voor de iPhone nog een flinke inhaalslag te maken. In de iTunes app store zijn nu al meer dan 400.000 apps te vinden. Zou het Android lukken om de voorkeur te krijgen bij de ontwikkelaars? Tot nu toe is het vaak eerst de iPhone waarvoor een nieuwe applicatie ontwikkeld wordt en pas later voor Android.

De makers van het extreem populaire spel Angry Birds, dat in app-vorm is verschenen voor de iPhone en later voor Android, zeggen dat iOS van Apple hun favoriete platform is. Zo beweren zij dat Apple de programmeeromgeving veel beter voor elkaar heeft dan Google bij Android. Ook heeft Android als nadeel dat er zoveel verschillende versies van in omloop zijn op een nog grotere variëteit aan hardware.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000