Android 4 ROM voor Huawei-smartphone

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 december 2011 - 09:26

De Samsung Galaxy Nexus was de eerste telefoon met Android maar nu heeft ook Huawei een Android 4 (Ice Cream Sandwich) ROM uitgebracht waardoor hackers het op hun Huawei Honor toestel kunnen draaien.

Veel gebruikers moeten maar wachten op de fabrikant van hun smartphone, of en wanneer ze de update naar Android 4 krijgen. Veel fabrikanten hebben hun eigen interface (zoals Sense voor HTC) en zien het niet zitten dat gebruikers zelf gaan rommelen met hun telefoon. Degene die dat toch doet met bijvoorbeeld CyanogenMod, hoeft dan ook niet op garantie te rekenen wanneer iets misgaat.

Huawei, een grote Chinese smartphone-maker, is daar minder moeilijk in. Een topman van Huawei laat zelfs op zijn eigen Weibo-account (Chinese tegenhanger van Twitter) zien hoe hij de ROM heeft draaien op zijn Huawei Honor-toestel. Huawei noemt de rom echter nog wel een ‘demo’.

Huawei is vooral bekend van zijn low- en midrange-toestellen, maar lijkt door deze actie ook de hardcore Android-gebruiker voor zich te winnen. In Nederland worden Huawei-toestellen vaak onder andere namen verkocht, zo staat de Huawei Joy in Nederland bekend als de Vodafone 845 Nova.

[Via: Intomobile]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000