Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten

Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 20 december 2010 - 08:47

Het Amerikaanse leger overweegt om elke soldaat standaard te voorzien van een smartphone.

Het Amerikaanse leger overweegt om elke soldaat standaard te voorzien van een smartphone. De keuze voor het merk van de smartphone is nog niet gemaakt.

Een test loopt al in Texas waarbij soldaten worden uitgerust met elektronische apparaten, naast de smartphone krijgen de soldaten ook een tablet, e-reader en mini-projector. Ook speciale kaartlezers behoren tot te uitrusting zodat allerlei geheugenkaartjes van smartphones gelezen kunnen worden.

Het is ook nog niet bekend of er een keuze wordt gemaakt voor een merk of dat er verschillende merken naast elkaar kunnen bestaan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het leger zelf een telefoon gaat ontwikkelen of een telefoon hardwarematig laat aanpassen. Waarschijnlijker is het dat de telefoon een aantal fysieke aanpassingen krijgt waardoor hij beter geschikt is voor het strijdveld. Er zijn al specifieke militaire apps ontwikkeld voor zowel de iPhone als de Android, zoals een app waarmee de locatie van collega's op het strijdveld kunnen worden gevolgd.

Hoewel de iPhone een consumentenproduct is, lijkt de intuïtieve werking van de interface in zijn voordeel te werken zodat militairen geen extra training nodig hebben. Een mogelijk nadeel is dat de accu niet vervangbaar is wat een groot nadeel kan zijn wanneer tijdens een gevecht geen toegang hebt tot een stopcontact.

[Via mobile.blorge.com]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000