Amerika wil af van 'illegale' muzieksite Allofmp3.com

© CIDimport

Amerika wil af van 'illegale' muzieksite Allofmp3.com

Geplaatst: 5 oktober 2006 - 13:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:42

Redactie

De VS heeft Rusland voor een ultimatum gezet: als het de Russische muziekdienst Allofmp3.com niet sluit, dan wordt het land niet toegelaten tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Volgens de VS is Allofmp3.com allesbehalve een legale muzieksite.Allofmp3.com bestaat door een maas in de Russische auteursrechtenwetgeving.

Amerika wil af van 'illegale' muzieksite Allofmp3.com

De VS heeft Rusland voor een ultimatum gezet: als het de Russische muziekdienst Allofmp3.com niet sluit, dan wordt het land niet toegelaten tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Volgens de VS is Allofmp3.com allesbehalve een legale muzieksite.

Allofmp3.com bestaat door een maas in de Russische auteursrechtenwetgeving. Hierdoor hoeft er per album slechts éénmaal een auteursrechtenvergoeding afgedragen te worden, ongeacht het aantal downloads. Allofmp3.com claimt dus zelf dat zij juridisch geheel volgens de regels spelen: ze dragen gewoon geld af aan de Russische auteursrechtenorganisatie. Deze wordt overigens internationaal niet erkend.

Overigens is het dreigement van de VS niet het eerste: Allofmp3.com ligt al jarenlang onder vuur. Dat er met zo'n harde tegenmaatregel gedreigd wordt is overigens wel nieuw.

Bron: nu.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000