Accu smartphone eerder leeg door advertenties in apps

© CIDimport

Accu smartphone eerder leeg door advertenties in apps

Desktops & monitoren

Geplaatst: 20 maart 2012 - 12:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:09

Redactie

Veel energie die door een app wordt gebruikt, gaat op aan het tonen van advertenties. In sommige gevallen zou het zelfs gaan om 75%! Aangezien vooral gratis apps advertenties bevatten, zal de batterijduur in de regel vaker te lijden hebben bij gebruik van dergelijke apps.

Het onderzoeksteam van de Purdue University in Indiana in de VS keken naar populaire aps als Angry Birds en Facebook. Door restricties op de iPhone kon het onderzoek niet op dit platform worden gedaan en beperkte het zich tot Android en Windows Phone. In het geval van de Angry Birds wordt 20 % van de energie gebruikt voor het spelen van het spel zelf. Van de rest wordt 45 % gebruikt om de locatie van de speler te achterhalen, om die van gerichte locatieafhankelijke advertenties te voorzien die vanaf een centrale server worden getoond. Daarbij wordt de dataverbinding bij veel apps vaak 10 seconden opengehouden. De tests zijn uitgevoerd met gebruik van 3G-dataverbindingen.

[Bron: PCM]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000