56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

56% ergert zich aan smartphonegebruik collega

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 september 2010 - 06:07

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet.

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65% dat collega’s zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone terwijl 56% dit wel doet. Zo blijkt uit een onderzoek van Intermediar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat men zich vooral tijdens vergaderingen ergert aan mensen die met hun mobiel bezig zijn. 89% vindt dit zelfs het meest irritante moment van smartphonegebruik. Verder scoren gewone werkzaamheden (22%), borrels (18%) en de middagpauze (17%) hoog op het gebied van irritante momenten van smartphonegebruik. Opmerkelijk is dat 40% van de ondervraagden telefoongebruik in gezelschap onbeleefd vindt maar aangeven het zelf ook te doen. Wanneer men aan het woord is en iemand anders is met zijn telefoon bezig dan wordt dat opgevat alsof zij oninteressant gevonden worden.

Hoewel veel mensen zich lijken te ergeren is 70% geen voorstander van speciale gedragsregels voor telefoongebruik. Van de 30% die dat wel wilt, vindt 56% dat de smartphone moet worden opgeborgen tijdens vergaderingen.


Het onderzoek werd uitgevoerd onder 474 hoogopgeleide Intermediairpanelleden, 55% heeft een smartphone en 82,5% heeft (ook) collega's met een smartphone. Mensen met een smartphone hebben vaker een leidinggevende functie, zijn vaker hoogopgeleid en vaker man.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000