'Twitter wil bepalen welke tweets je ziet'

'Twitter wil bepalen welke tweets je ziet'

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 september 2014 - 11:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:46

Twitter wil experimenteren met nieuwe manieren om relevante tweets bij diens gebruikers te krijgen. Daarmee zou het huidige omgekeerd chronologische concept op de schop gaan, terwijl dat al acht jaar als dusdanig bestaat.

Twitter-topman Anthony Noto sprak daarover op een conferentie in New York, aldus The Wall Street Journal. Volgens Noto is het nu te gemakkelijk om belangrijke tweets over het hoofd te zien, als je de applicatie niet constant open hebt staan.

Relevantie

Om Twitter meer relevant te maken, wordt er dan ook gekeken naar een soortgelijk systeem als dat Facebook hanteert. Op het concurrerende sociale netwerk zie je de berichten die je mogelijk het meest interesseren bovenaan je tijdlijn staan.

Het is de tweede maal in korte tijd dat Twitter kijkt naar aanpassingen aan de reeds bestaande tijdlijn. Zo worden er nu ook tweets getoond van mensen die je niet per se volgt, maar alleen op de momenten dat er geen nieuwe tweets zijn te laden.

Wellicht volgt er in de toekomst ook de mogelijkheid tot het starten van groepchats, waarmee Twitter zich meer in de markt wil zetten als WhatsApp-alternatief.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000