Turtle Beach Ear Force Stealth 450 - Lichtvoetige gaming-headset

Turtle Beach Ear Force Stealth 450 - Lichtvoetige gaming-headset

Computer accessoires

Geplaatst: 18 april 2016 - 06:25

Aangepast: 24 november 2022 - 11:55

Redactie

Turtle Beach is een belangrijke speler op de markt van gaming-headsets. Met een steeds breder assortiment van producten in verschillende prijssegmenten ontwikkelt Turtle Beach zich tot de marktleider van deze niche. In deze review nemen we de Turtle Beach Ear Force Stealth 450 onder handen.

Design

Op het eerste gezicht ziet de Ear Force Stealth 450 er best stijlvol uit. Mooi afgewerkte details en een goede kleurencombinatie zorgen voor een mooi uiterlijk. Wat wel meteen opvalt is dat de koptelefoon voor het grootste deel van plastic is gemaakt. Lees ook: Dit zijn de 7 beste koptelefoons van 2015.

Op de bovenkant van de koptelefoon staat Turtle Beach gegraveerd en zowel in de binnenkant als aan de buitenkant van de oorschelpen is het Turtle Beach-logo te vinden. De schelpen zijn afgewerkt met een soort schuim dat zorgt voor een goede ventilatie. Qua functionaliteit zijn er verschillende knoppen die zich netjes afgewerkt op de headset zelf bevinden.

Alle details zijn mooi afgewerkt en zien er stijlvol uit.

Zo bevindt zich aan het rechteroor een knop in de vorm van het Turtle Beach-logo, waarmee je de headset kunt in- en uitschakelen. Zodra je dit doet zal een vrouwelijke stem je vertellen dat je de headset hebt in- of uitgeschakeld. Dat klinkt erg luxe en in het begin is dit ook iets wat heel erg tof is, maar na een tijdje heb je dat wel gehoord en weet je zelf ook wel of je hem aan- of uitzet.

Helder geluid

De Turtle Beach brengt haarscherp geluid en zorgt ervoor dat je met de speciale 'superhuman hearing' niks mist als je een potje Black Ops III aan het spelen bent. Het verschil met een normale headset is duidelijk te merken. Je hoort voetstappen velen malen beter en weet ook precies waar je tegenstander zich bevindt.

De headset ondersteunt 7.1 surround sound, iets wat in de normale stand van de headset goed te horen is en een prima geluid afgeeft. Er is een aantal andere opties dat je kunt instellen voor je headsets, de zogenaamde 'boosts'. Zo heb je de 'Bass Boost' die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je omver wordt geblazen door een versterkte bas. Ik vond dit zelf een vrij onprettige ervaring omdat het de diepte uit het geluid haalt, zeker als je ervoor kiest om ook muziek te luisteren met deze headset.

Er zijn nog twee andere boost-functies: de 'Bass and Treble Boost' en de 'Vocal Boost', waarvan ik vooral de laatste erg interessant vond. Die zorgt er namelijk voor dat je de stemmen van je maatjes een stuk beter hoort op bijvoorbeeld Teamspeak. Vroeger zat ik namelijk altijd maar te pielen aan het volume en het werd nooit zoals je precies wilde. Nu kan dat met één druk op de knop perfect worden afgesteld. Ook hierbij is het zo dat een stem je vertelt wanneer je de verschillende functies hebt ingeschakeld.

De Stealth 450 van Turtle Beach komt met veel functies.

Het geluid is, naast de microfoon, één van de belangrijkste functies van een gaming-headset. Ik moet zeggen dat Turtle Beach zijn best heeft gedaan. Want ondanks de prijs, die net boven de 100 euro ligt, lijkt het een veel duurdere headset als we het op het geluid laten aankomen. Het geluid klinkt goed en is erg helder, alleen wat zacht. Dit kan natuurlijk ook een positief punt zijn, want sommige headsets zijn zo verschrikkelijk hard dat je zo je trommelvliezen opblaast.

Microfoon

De microfoon is een hoogtepuntje van deze headset. De opnamekwaliteit is perfect en ook het bereik is prima. De microfoon is zelfs te ontkoppelen van de headset als je daar even geen zin in hebt of gewoon een solo-campaign aan het trotseren bent. Allereerst is het heel erg sterk dat de microfoon vrij lang en buigbaar is. Hierdoor kun je de microfoon in verschillende posities plaatsen, wat het makkelijker maakt om de juiste positie te vinden.

De microfoon is flexibel en zorgt voor het versturen van een heldere stem.

Comfort

De Ear Force Stealth 450 ziet er dan erg mooi uit, op het gebied van comfort valt er nog wel het een en ander te verbeteren. De eerste paar uur had ik nergens last van: ik liep gewoon naar de koelkast, en het geluid was nog steeds perfect en zonder vertraging te horen. Maar na een aantal uur begon ik toch last te krijgen van de bovenkant van mijn hoofd. Het gaat branden en het veroorzaakt langzamerhand een irriterend gevoel. Dat is jammer, want verder zit de headset best lekker. Ook is hij niet heel buigzaam, waardoor iemand met een iets groter hoofd het lastig heeft om de koptelefoon op het hoofd te zetten.

Een draadloze gaming-headset die hoog scoort in zijn prijsklasse.

Conclusie

Voor de prijs van 119 euro is dit een headset die naar behoren werkt. Het geluid is erg goed en is bijna niet te onderscheiden van headsets in een hogere prijsklasse. De microfoon is erg prettig, vooral omdat deze buigbaar is en op de juiste lengte kan worden afgesteld. Wel is er wat werk aan de winkel voor Turtle Beach qua comfort, na een tweetal uren spelen begin je de headset toch echt te voelen. De accu is goed en gaat volledig opgeladen zo'n 15 uur mee. Voor de gamer is de Ear Force Stealth 450 een headset die in zijn prijsklasse hoge ogen zal gaan gooien.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Uiterlijk

Geluid

Microfoon

Veel functies

Prijs-kwaliteit

Minpunten

Plastic

Comfort

Conclusie

Turtle Beach Ear Force Stealth 450 ---------------------------------- **Prijs:** € 119 **Frequentiebereik:** 20 Hz – 20 kHz **Verbindingstype:** Draadloos **Bereik** Binnen 9 meter **Batterijduur:** 15 uur **Geluid:** 7.1 Virtual Surround **Website:** [www.turtlebeach.com](http://nl.turtlebeach.com/product-detail/pc-headsets/ear-force-stealth-450/798)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000