Mijlpaal voor Facebook: een miljard gebruikers op één dag

Mijlpaal voor Facebook: een miljard gebruikers op één dag

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 augustus 2015 - 09:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:56

Facebook heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Afgelopen maandag hebben één miljard gebruikers de site bezocht, zo maakt het sociale netwerk bekend. Dat is één op de zeven mensen ter wereld.

Volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is dit een belangrijke stap in zijn missie, het 'verbinden van de hele wereld'.

Facebook heeft in totaal anderhalf miljard gebruikers. De afgelopen tijd is de grootste groei zichtbaar op mobiele platformen. Krap 90 procent van de gebruikers bezoekt het sociale netwerk wel eens via zijn smartphone of tablet.

Meer dan alleen sociale media

Het bedrijf achter het sociale netwerk is daarnaast op veel meer fronten actief, niet altijd even zichtbaar. Facebook Messenger is een duidelijk voorbeeld met 700 miljoen gebruikers, maar Facebook is ook eigenaar van WhatsApp en Instagram.

Facebook werkt ook aan drones die internet moeten bezorgen aan derdewereldlanden en is tegenwoordig de eigenaar van Oculus, het bedrijf achter de virtual reality-bril Oculus Rift.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000