Microsoft mikt op wereldwijd Windows 10-feestje

Microsoft mikt op wereldwijd Windows 10-feestje

Computer accessoires

Geplaatst: 14 juli 2015 - 05:29

Aangepast: 24 november 2022 - 11:28

Daan Doedens

Nog twee weken, dan komt de langverwachte upgrade van Microsoft's besturingssysteem uit. Windows 10 is vanaf 29 juli wereldwijd beschikbaar, en daar is Microsoft behoorlijk trots op. De festiviteiten zijn zeker niet voor Amerika alleen.

De release van Windows 10 is in niets te vergelijken met de rustige uitrol van voorvanger Windows 8. Het belangrijkste is natuurlijk de gratis upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8.1, maar er is meer. En het is allemaal omwille van dat ene doel: de verslechterde naam van Microsoft oppoetsen en eindelijk weer eens een echt goed besturingssysteem op de markt brengen. Lees ook: Nu al aan de slag met Windows 10.

Vrije dag

Verschillende grote winkelketens in Amerika worden ingericht als 'experience station', waar bezoekers hulp kunnen krijgen met de upgrade naar Windows 10 en het nieuwe OS kunnen uitproberen. Ook winkels van Microsoft zelf gaan een grote rol spelen. Microsoft-medewerkers krijgen een extra vrije dag om hun omgeving te helpen de upgrade uit te voeren.

Daar is hij weer: het zo gemiste startmenu.

Windows 10 wordt op 29 juli uitgerold, als eerste naar de vijf miljoen gebruikers die deelnamen aan het bètaprogramma, later naar de rest van de wereld. Vanaf die datum zijn ook de eerste nieuwe computers beschikbaar die verkocht worden met Windows 10. Op die manier hoopt Microsoft op een snelle, soepele en wereldwijde uitrol van wat de wederopstanding van Windows moet worden.

Meer lezen? Houd dan ons Dossier Windows 10 in de gaten voor het laatste nieuws, de eerste how to's en nog veel meer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000