Kobo’s Clara 2E slaat plank weer mis voor luisterboeken

© PXimport

Kobo’s Clara 2E slaat plank weer mis voor luisterboeken

Geplaatst: 1 september 2022 - 03:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Joris Peterse

Kobo heeft de Clara 2E aangekondigd. Een waterdichte e-reader met ondersteuning voor luisterboeken en een flinke bak groene marketing.

De e-reader lijkt een beetje uitontwikkeld. Een e-ink scherm, waar e-readers mee uitgerust zijn, met kleur blijkt nog toekomstmuziek. De readers van nu hebben alles al aan boord wat nodig is: een fijn formaat en afleesscherm en genoeg mogelijkheden om aan je e-books te komen. Innovaties hebben ervoor gezorgd dat e-readers tegen een spatje kunnen en ontzettend lang meegaan met een opgeladen accu.

Het maakt innoveren lastig voor Kobo, dat steeds de markt wil blijven bedienen met nieuwe e-readermodellen. Zo ook deze nieuw aangekondigde Kobo Clara 2E.

Audioboeken

Vorig jaar introduceerde Kobo ook al e-readers, waarmee Kobo probeerde te innoveren met ondersteuning voor luisterboeken: de Kobo Libra 2 en Kobo Sage. Dat klinkt heel slim, maar Kobo blunderde door de ondersteuning alleen door te voeren voor de eigen (luister)boekendienst en door de audio-aansluiting weg te laten. Hierdoor ben je afhankelijk van de accuduur van bluetooth-koptelefoons.

Makkelijke verbeterpunten voor de Kobo Clara 2E. Ware het niet dat Kobo wederom de plank op dezelfde manier mis slaat voor audioboeken: alleen Kobo’s luisterboekendienst en alleen luisteren met je bluetooth-koptelefoon.

© PXimport

Duurzame vernieuwing

De Kobo Clara 2E is waterdicht en voorzien van een 6 inch HD-aanraakscherm, bovendien kun je hem ’s avonds gebruiken vanwege het nachtlampje en de blauwlichtreductie. Bovendien is er 16GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar.

Prima specificaties, die je echter ook op eerdere modellen terugvindt. Het is vooral de marketingafdeling die het product en merk op een groene manier aanprijst. Allereerst het merk dat aan CO2-compensatie doet. Het is echter maar de vraag of dat effect heeft. Ook is het apparaat gemaakt van gerecycled kunststof… Alleen gebeurt dat in China, waar milieuregels niet bepaald strikt zijn. Helaas blijft het duurzame verhaal van Kobo nog een beetje bij groene intenties.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000