Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 juli 2022 - 05:25

Google probeert van Gmail een productiviteitstool te maken. Daar horen ook enkele visuele veranderingen bij, zoals voor het ontvangersveld.

Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

De veranderingen werden afgelopen oktober (2021) aangekondigd, maar komen nu dus pas naar gebruikers toe. Tussen nu en september moet iedereen de update gekregen hebben.

Het uitkiezen van ontvangers moet, dankzij visuele aanpassingen, voortaan sneller gaan. Naast de naam van de persoon zie je tevens een foto staan, zodat je de keuze sneller kunt maken.

Veranderingen voor Gmail

Daarnaast kun je met je rechtermuisknop op de contactpersoon klikken, waardoor je toegang krijgt tot meer informatie. Zo kun je het e-mailadres of de naam van die persoon kopiëren of aanpassen.

Gmail geeft bovendien een waarschuwing af op het moment dat je voor het eerst een mail naar een persoon stuurt. In de gele banner staat dat je dan voorzichtig moet zijn met gedeelde informatie.

Verder is het zo dat dubbele mailadressen voortaan lichtgrijs in de lijst met ontvangers staan, zodat je weet dat je die niet hoeft te selecteren. Dan weet je zeker dat die persoon er al tussenstaat.

Veel van deze veranderingen zijn bedoeld voor zakelijke gebruikers, maar we kunnen ons voorstellen dat enkele onderdelen op een gegeven moment ook naar reguliere consumenten komen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000