© PXimport

Komt Microsoft met eigen AirPods?

Computer accessoires

Geplaatst: 3 mei 2019 - 13:34

Aangepast: 24 november 2022 - 13:37

Justin Doornekamp

De AirPods zijn een doorslaand succes voor Apple. Al sinds de introductie ruim twee jaar geleden gingen de draadloze oordopjes als warme broodjes over de toonbank en ze zijn daardoor zelfs een tijd moeilijk verkrijgbaar geweest. Microsoft wil een graantje meepikken van het succes en komt met eigen AirPods.

Het grote succes van de AirPods is meer bedrijven niet ontgaan en de concurrentie neemt toe voor Apple. Samsung onthulde in februari de Galaxy Buds, die inmiddels een prima alternatief voor vooral Android-gebruikers is gebleken. “Het oplaaddoosje, het touchpad, het automatisch verbinden, de omgevingsgeluiden, de app. Het werkt allemaal erg innovatief”, schreven we al eerder. Het blijft echter nog maar de vraag of dit genoeg is om de verkooprecords van Apple te verbreken.

Vooral omdat Microsoft nu ook het speelveld betreedt met een eigen versie van de AirPods, voorlopig genaamd Morrison. Dit blijkt althans uit een bericht van de gerespecteerde techjournalist Paul Thurrott. Hij stelt dat Microsoft de oordopjes zal uitbrengen onder het Surface-merk.

Over het oor

Het lijkt erop dat het bedrijf zich wil storten op een tweetal oordopjes, één voor over je oor en één in-ear-koptelefoon. De eerste categorie hoofdtelefoon is inmiddels uitgebracht onder de naam Surface Headphones en werd uitgerust met instelbare noisecancellation en spraakassistent Cortana. De koptelefoon kwam eind 2018 uit in de Verenigde Staten voor 349 dollar. Of Microsoft plannen heeft om de headset in andere werelddelen uit te brengen, is nog niet bekend.

© CIDimport

In het oor

De tweede categorie hoofdtelefoon moet dus project Morrison worden, waarover vooralsnog weinig bekend is. Thurrott stelt wel dat de oordopjes mogelijk een functie krijgen, waarmee de verbinding tussen een telefoon en de oordopjes nog beter geregeld kan worden. Hierdoor wordt het gemakkelijker om websites, e-boeken en ander digitaal content te lezen op een smartphone. De techjournalist wijst er wel op dat een dergelijke functie alsnog geschrapt kan worden in het eindproduct.

© CIDimport

Volgens Thurrott ligt het voor de hand dat de nieuwe oordopjes net als de Surface Headphones worden voorzien van instelbare noisecancellation en Cortana.

Over een prijs en releasedatum kan Thurrott nog niks zeggen en er is zelfs geen garantie dat project Morrison ooit het levenslicht ziet. Techbedrijven mogen graag experimenteren met diverse productideeën, vaak zonder dat consumenten hier lucht van krijgen. Maar gezien de recente verkoopsuccessen van de AirPods, is het logisch dat Microsoft met een antwoord komt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000