Browsen met de Hobbit

Computer accessoires

Geplaatst: 31 januari 2014 - 12:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:19

Midden-Aarde, de wereld van de Hobbits, oefent op veel mensen een enorme aantrekkingskracht uit. Wie er eens een kijkje wil nemen, kan dat nu doen – gewoon vanuit zijn luie stoel.

Want Google heeft afgelopen maand – vlak voordat de film ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ in première ging – een bijzondere site gelanceerd. Wie goo.gl/TheHobbit in zijn browser intikt kan zelf ‘A Journey through Middle-earth’ maken. Via een interactieve kaart kunt u een bezoek brengen aan verschillende locaties – van het elfengebied Riverdell tot Trollshaw, waar de trollen huizen. Op elke plek kunt u achtergrondinformatie lezen, de personages die er wonen beter leren kennen en allerlei mini-games spelen.

Gebruik voor uw virtuele reis wel bij voorkeur Chrome als browser. A Journey through Middle-earth is namelijk een Chrome Experiment: Google wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste webtechnologieën. De site is gebouwd met html5, css3, JavaScript en WebGL. Dat laatste is een speciale technologie waarmee het mogelijk is 3D-graphics weer te geven zonder dat u daarvoor allerlei addons of plugins moet installeren. In de praktijk betekent dit dat het niet uitmaakt welk besturingssysteem u gebruikt, net zomin als het uitmaakt of u uw reis maakt met een pc, smartphone of tablet. Er zijn al veel meer Chrome Experiments, maar dit is de eerste die u ook op een mobiele browser kunt draaien.

Dit artikel komt uit Computer Idee 3, jaargang 2014.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000