Bliss Control: sociaal beheer

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 november 2013 - 10:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:45

Het internet is weer een handige tool rijker voor het beheren van sociale netwerken. Bliss Control, een dienst die tientallen links biedt naar belangrijke instellingen.

Vraag: op hoeveel sociale netwerken bent u al actief? Bent u een gebruiker van Twitter, Facebook of LinkedIn? Of heeft u onlangs een account genomen op Pinterest, Instagram of Tumblr? Op internet bestaan tientallen grote netwerken die voor gebruikers interessant kunnen zijn. Is het niet om met vrienden te discussiëren, dan wel om foto’s te bewaren en te delen met vrienden en familie.

Maar het beheren en up-to-date houden van al die sociale netwerken kan een omslachtig gedoe zijn, vooral als de juiste pagina met instellingen niet snel wordt gevonden. In de praktijk kan het echter gebeuren dat uw gegevens moeten worden aangepast. Bent u bijvoorbeeld overgestapt op een nieuw mailadres? Dan zal uw oude adres moeten worden gewijzigd. Ook een bio op Facebook of Twitter kan verouderen, bijvoorbeeld door een verandering van baan. En wat te doen als u niet kunt inloggen op Pinterest, omdat u niet meer weet wat uw loginnaam en wachtwoord hierop zijn? In alle bovenstaande gevallen moet een gebruiker naar het betreffende netwerk toe om verouderde gegevens bij te kunnen werken of nieuwe  inloggegevens aan te kunnen vragen.

Een overzicht van alle instellingen die u kunt wijzigen.

Selecteer een netwerk om uw bio aan te kunnen passen. 

Twaalf opties, dertien diensten

Gelukkig is er op het web voor elk probleem een oplossing. Die oplossing heet Bliss Control (Blisscontrol.com), een ideale hulp bij het managen van sociale media. Zo biedt de dienst op één centrale plek een handige verzameling links naar pagina’s met belangrijke instellingen van sociale netwerken (afbeelding 1). Door Bliss Control hoeft u dus niet zelf meer op zoek naar die ene pagina voor het aanpassen van uw foto, bio of mailadres. Het gebruik van de dienst is ook vrij eenvoudig.

In een keuzemenu biedt de site twaalf opties voor in totaal dertien verschillende diensten, waaronder Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+ (afbeelding 2). Wilt u een instelling op een netwerk snel aanpassen? Klik dan op één van de opties en selecteer vervolgens een netwerk. Om een profielfoto op Twitter te wijzigen, klikt u op ‘change profile picture’ en selecteert u als netwerk Twitter (afbeelding 3). Een klik op ‘Go’ is daarna nodig om de pagina op Twitter te vinden waarop u uw foto kunt vervangen. Op dezelfde manier zijn pagina’s te vinden waarop u een mailadres kunt aanpassen, het uiterlijk van Facebook of YouTube kunt wijzigen of een wachtwoord op Pinterest kunt resetten. 

Een profielfoto op Twitter veranderen doet u eenvoudig zo.

Via deze combinatie verwijdert u uw Facebook-account.

Bliss Control biedt echter meer. Wilt u bijvoorbeeld voorkomen dat apps op Facebook toegang hebben tot uw persoonlijke data, zoals uw naam, gebruikers-ID, profielfoto, geslacht en leeftijd? Klik dan op ‘Change 3rd party permissions’ en de dienst zoekt voor u de pagina met daarop alle Facebook-apps die persoonlijke gegevens verzamelen. Ook voor het verwijderen van een account, een optie die op sociale netwerken vaak lastig te vinden is, biedt de dienst uitkomst. Dankzij Bliss Control is het vinden van een ‘delete’-knop op Twitter of Facebook vanaf nu een fluitje van een cent (afbeelding 4).

Conclusie

Bliss Control werkt zeer effectief voor het managen van sociale netwerken. De dienst bookmarken is dus zeker aan te raden voor de paar keer per jaar dat u uw gegevens op uw netwerken dient aan te passen of een gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw moet instellen. Registratie op de site is verder niet verplicht. 

Tekst: Laurens Lammers

Dit artikel komt uit Computer Idee 24, jaargang 2013.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000