Battle.net servers van Diablo III en World of Warcraft gehackt

© PXimport

Battle.net servers van Diablo III en World of Warcraft gehackt

Computer accessoires

Geplaatst: 10 augustus 2012 - 06:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Elmar Rekers

Game-maker Blizzard maakt bekend dat er door hackers is ingebroken op Amerikaanse servers van Battle.net, waarbij inloggegevens van spelers zijn gestolen. Spelers van onder meer Diablo III en World of Warcraft wordt gevraagd hun wachtwoord te wijzigen.

Blizzard maakt via zijn website bekend dat hackers de hand hebben weten te leggen op een lijst met e-mailadressen van gamers, en dat hierbij ook de antwoorden op beveiligingsvragen zijn gestolen. Ook zijn er enkele wachtwoorden buitgemaakt, maar deze zijn volgens Blizzard goed versleuteld.

Wachtwoord wijzigen

Hoewel de wachtwoorden zijn versleuteld volgens het 'secure remote password protocol', roept Blizzard Noord-Amerikaanse gamers toch op om hun Battle.net-wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Dit om er zeker van te zijn dat de hackers ook na het ontcijferen van de inloggegevens geen toegang kunnen krijgen tot een account.

Blizzard verzekert spelers van games als World of Warcraft, StarCraft II en Diablo III dat het lek in de beveiliging inmiddels is gedicht. Buiten Noord-Amerika zijn er volgens de uitgever en ontwikkelaar geen servers gehackt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000