Waar voor je geld: 5 smart-tv’s met een soundbar

© TP Vision

Waar voor je geld: 5 smart-tv’s met een soundbar

Geplaatst: 30 september 2023 - 12:02

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een nieuwe televisie met een geïntegreerde soundbar? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Philips 65OLED907/12

Naast een oogstrelend beeld garandeert de Philips 65OLED907/12 ook een perfect geluid. Onder het oledscherm van 65 inch bevindt zich namelijk een volwaardige soundbar van Bowers & Wilkins. De langwerpige speaker van het gerenommeerde hifimerk tilt het tv-geluid naar een veel hoger niveau. Gunstig, want je hoeft hierdoor geen losse audioapparatuur te kopen. Mooi meegenomen is de ondersteuning voor het populaire Dolby Atmos-formaat. Liever een kleinere beeldbuis? Overweeg dit model dan met een schermdiagonaal van 48 inch of 55 inch.

Deze luxe smart-tv is voorzien van Android TV. Installeer vanuit de Play Store diverse videodiensten en bekijk streams in 4K-kwaliteit. Handig is dat je via eigen knoppen op de afstandsbediening rechtstreeks Netflix en Amazon Prime Video kunt oproepen. Een ander pluspunt is de aanwezigheid van Ambilight. Hierdoor lijkt het beeld nóg groter, want drie ledstrips aan de achterzijde schijnen tv-kleuren op de achterliggende muur. Aan aansluitingen heeft de 65OLED907/12 geen gebrek. Zo telt de achterzijde onder meer vier HDMI- en drie usb-poorten.

0

Powered by

logo

Hisense 75U8KQ

De verdikte rand onder het imposante 75 inch-scherm bestaat uit een heuse soundbar. Vind je dit formaat te groot, dan is deze Hisense-televisie ook in een 55 inch-uitvoering verkrijgbaar. Het menu bevat een equalizer, zodat je het geluid naar eigen wens kunt finetunen. De geïntegreerde soundbar kan overweg met veelgebruikte audioformaten als Dolby Atmos en DTS. Vanwege het kwalitatieve qledscherm ondersteunt de Hisense 75U8KQ een hoge helderheid. Verder toont dit paneeltype diepzwarte contrasten met een duidelijk kleurverloop.

Voor gamers en sportfanaten is de verversingssnelheid van 120 hertz een uitkomst. Snelle bewegingen ogen hierdoor zelfs in een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels vloeiend. Als je de smart-tv met ethernet of wifi verbindt, kun je in het menu diverse streamingdiensten openen. Denk hierbij onder andere aan Disney+, YouTube, NPO Start, NLZiet en Netflix. Tot slot sluit je via vier HDMI-poorten diverse audiovisuele bronnen aan.

0

Powered by

logo

Philips 65OLED937/12

Deze stijlvolle oled-tv rust op een complete soundbar. En wat voor een, want het Britse audiomerk Bowers & Wilkins voorzag de behuizing van maar liefst acht actieve kanalen. Achter een luxueus Kvadrat-stof zijn er audiodrivers zijwaarts, omhoog en naar voren gericht. Bij films met een Dolby Atmos- of DTS-audiospoor resulteert dat in een ruimtelijker geluid. Verder ondersteunt de Philips 65OLED937/12 via vier aanwezige ledstrips ook Ambilight. Volgens de fabrikant kleurt de Ambilight-lichtkrans ten opzichte van eerdere tv-modellen beter mee.

Voor de verwerking van vloeiende 4K-beelden bevat de behuizing twee snelle processors. Nuttig is de lichtsensor, zodat de beeldbuis op basis van het omgevingslicht op eigen houtje de beste kijkinstellingen kiest. Gamers kunnen hun spelcomputer op een van de HDMI 2.1-poorten aansluiten, waarna ze soepele gameplay ervaren. De maximale verversingssnelheid bedraagt 120 hertz. Het bekende smartplatform Android TV is ingebakken, zodat je moeiteloos favoriete apps kunt installeren. Behalve deze 65 inch-uitvoering kun je ook de grotere 77 inch-versie overwegen.

0

Powered by

logo

LG OLED 55LX1Q6LA

De LG OLED 55LX1Q6LA is wel een héél bijzonder exemplaar. Deze oled-tv staat namelijk op twee hoge poten. Bovendien pronkt er onder het oledscherm van 55 inch een soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning. Kortom, je hebt met dit product geen meubel met losse audioapparatuur nodig. De achterzijde bevat een uitgebreide kabelgoot waarin je snoeren, een stekkerdoos en netwerkapparatuur kwijt kunt. De voedingskabel leid je via een poot naar het stopcontact. Overigens is dit opvallende product ook in kleinere beeldformaten te koop. Kies desgewenst voor een televisie van 42 inch of 48 inch.

De beeldprestaties van het oledpaneel zijn dik in orde. Deze schermtechniek staat bekend om zijn inktzwarte contrasten en natuurgetrouwe kleuren. Met een resolutie van 3840 × 2160 pixels en verversingssnelheid van 120 hertz zie je zelfs tijdens de wildste actiescènes geen details over het hoofd. Je hebt via het webOS-smartplatform toegang tot alle bekende Nederlandse en internationale streamingdiensten. Tot slot sluit je met behulp van drie HDMI-poorten eventueel externe videobronnen aan.

0

Powered by

logo

We. by Loewe SEE 50

We. by Loewe fabriceert al sinds jaar en dag audiovisuele apparaten met een gelikt design. De SEE 50 is daarvan een goed voorbeeld. Tussen de voet en het 50 inch-ledscherm bevindt zich over de volledige breedte een soundbar. Met een respectabel uitgangsvermogen van tachtig watt voorzie je hiermee de hele kamer van helder tv-geluid. Gebruik je graag streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video, dan verwerkt het inwendige audiosysteem moeiteloos films met Dolby Atmos-geluid. Je kunt de voet onder de soundbar trouwens ook losschroeven. Gebruik vervolgens een geschikte televisiebeugel met VESA-ondersteuning om de beeldbuis aan de muur te bevestigen.

Het geïntegreerde geluidssysteem leent zich ook prima voor muziek. Koppel via bluetooth een smartphone en stream de mooiste liedjes. De behuizing telt in totaal zes audiodrivers. Je past de intensiteit van lage en hoge tonen desgewenst handmatig aan. Voor verbinding met internet kies je tussen wifi of een netwerkkabel. Daarnaast kun je via vier HDMI 2.1-poorten externe bronnen aansluiten, zoals een tv-decoder, blu-ray-speler en nextgen-spelcomputer. Een pluspunt is dat je dankzij een slim beheersysteem aan de achterzijde bungelende snoeren eenvoudig kunt wegwerken.

0

Powered by

logo

Lees ook: Zo benut je alle audio- en video-uitgangen van je televisie optimaal

📺 Toe aan een nieuwe televisie? Kijk deze video voor handige tips!

Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000