Waar voor je geld: 5 levensgrote televisies van maximaal 900 euro

© TP Vision

Waar voor je geld: 5 levensgrote televisies van maximaal 900 euro

Geplaatst: 19 maart 2024 - 18:26

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar grote televisie met een mooi beeld? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

LG 75UR81006LJ

De LG 75UR81006LJ is een prijsvriendelijke televisie met een indrukwekkende beelddiagonaal van 75 inch (1,91 meter!). Hoewel de fabrikant op zijn eigen website een adviesprijs van 1099 euro hanteert, duiken enkele webshops onder de grens van 900 euro. De krachtige α5 AI 4K Gen6-videoprocessor tovert mooie beelden in een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels op het scherm. Mooi meegenomen is de ondersteuning voor HDR10 Pro. Moderne games en videostreams hebben hierdoor een gedetailleerder kleurverloop.

Je koppelt de 75UR81006LJ via wifi of een kabel aan het thuisnetwerk. Installeer vervolgens in het gebruiksvriendelijke webOS-smartplatform je favoriete video-apps en geniet van streams in een hoge kwaliteit. Met behulp van AirPlay kun je ook eenvoudig eigen beeldmateriaal van een iPhone, iPad of Mac streamen. Voor het aansluiten van randapparaten telt de achterzijde drie HDMI-poorten en een optische audio-uitgang. Gebruik je een PlayStation, Xbox of Nintendo Switch, dan komt de zogenoemde Game Optimizer goed van pas. Kies daarmee snel je favoriete beeldinstellingen.

Vind je 75 inch te groot? Tegen een lagere aanschafprijs is dit model in een kleiner formaat van 43 inch, 50 inch, 55 inch en 65 inch te koop. Er is bovendien ook een kolossale 86inch-versie verkrijgbaar.

0

Powered by

logo

Philips 70PUS8108/12

Dankzij ondersteuning voor Ambilight lijkt dit 70inch-model nóg groter. Aan de achterkant schijnen er namelijk drie felle ledstrips overeenkomstige tv-kleuren op de wand. Wek daarmee de illusie van een ruimer beeld en geniet van een intense kijkervaring. Je zet met een knop op de afstandsbediening de Ambilight-functie eenvoudig aan of uit. De Philips 70PUS8108/12 verbetert de weergave van recente games en videostreams, want de beeldbuis kan overweg met HDR10+ en Dolby Vision. De maximale resolutie bedraagt 3840 × 2160 pixels.

De fabrikant levert twee voetjes mee. Plaats daarmee het beeld voldoende op hoogte, waardoor je er eventueel een soundbar voor kunt zetten. Ook voor fanatieke gamers is de 70PUS8108/12 een goede keuze. Dankzij een variabele vernieuwingsfrequentie en lage invoervertraging verschijnen videospellen zonder haperingen in beeld. Voor het koppelen van spelcomputers en andere audiovisuele bronnen heeft de achterzijde drie HDMI-poorten.

Overigens is deze smart-tv tegen een meerprijs ook in een 75inch-versie verkrijgbaar. Daarnaast kun je een kleinere beelddiagonaal overwegen, namelijk 43 inch, 50 inch, 55 inch en 65 inch.

0

Powered by

logo

TCL 75P635

Veel goedkoper ga je een smart-tv met een schermdiagonaal van 75 inch niet vinden! Je kunt als alternatief ook een kleiner maatje overwegen, namelijk 43 inch, 50 inch, 55 inch, 58 inch of 65 inch. Alle modellen zijn zéér betaalbaar. Een pluspunt is de integratie van Google TV. Vanuit dit smartplatform kun je diverse Nederlandse en internationale video-apps installeren. De afstandsbediening bevat alvast rechtstreekse knoppen naar Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Verder vind je hierop ook een Google Assistent-toets. Zeg bijvoorbeeld hardop de naam van een film en Google TV toont de bijbehorende streamingdienst. Je stuurt hiermee desgewenst ook andere smarthome-apparaten in het thuisnetwerk aan.

Ondanks de relatief lage aanschafprijs ondersteunt de televisie een respectabele resolutie van 3840 × 2160 pixels. De TCL 75P635 toont bij de betere films, series en games een fraaier kleurverloop, want er is ondersteuning voor HDR10 ingebakken. Aan aansluitingen is er geen gebrek. Sluit via driemaal HDMI, s/pdif (optisch), tweemaal usb en de 3,5mm-audiopoort diverse randapparaten aan. Daarnaast ondersteunt de televisie wifi, ethernet en bluetooth. Nuttig is dat je dankzij Chromecast built-in eenvoudig videomateriaal vanaf een smartphone of tablet kunt casten.

0

Powered by

logo

Samsung UE75CU7100KXXN

Zoek je een grote betaalbare Samsung-tv? Voor deze televisie van 75 inch betaal je bij verschillende webwinkels niet meer dan 800 euro. Als alternatief fabriceert het bekende elektronicamerk dit model ook in diverse kleinere formaten, zoals 43 inch, 50 inch en 65 inch. De UE75CU7100KXXN heeft een krachtige beeldprocessor, zodat kijkers profiteren van een levendige kleurenweergave. In combinatie met een hoge resolutie van 3840 × 2160 pixels en de ruime beelddiagonaal lijken de beelden levensecht. Het bijna randloze ontwerp draagt bij aan de wauw-factor!

Als je de smart-tv met wifi of een netwerkkabel verbindt, installeer je vanuit het Tizen-smartplatform al je favoriete video-apps uit binnen- en buitenland. Denk onder meer aan NPO Start, NLZiet, Disney+, YouTube en Netflix. Handig is ook de integratie van Samsung SmartThings. Dat maakt het mogelijk om andere geschikte Samsung-apparaten via de televisie te bedienen, zoals een lamp, robotstofzuiger of luchtreiniger. Tot slot vormt de UE75CU7100KXXN een goede match met een Q-Symphony-soundbar van Samsung. Alle speakers van de televisie en soundbar werken in dat geval naadloos met elkaar samen. Het resultaat is een voller geluid.

0

Powered by

logo

Philips The One 65PUS8508

De schermdiagonaal van deze breed verkrijgbare smart-tv bedraagt weliswaar ‘slechts’ 65 inch, maar het beeld lijkt dankzij Ambilight-ondersteuning toch iets groter. Dat komt omdat de ledverlichting aan de achterzijde direct reageert op de getoonde game, serie, film of sportwedstrijd. Als je bijvoorbeeld naar voetbal kijkt, verschijnt er een warme groene gloed rondom het scherm. In tegenstelling tot de hierboven besproken Philips-televisie is bij dit model Google TV geïntegreerd. Kortom, installeer je favoriete video-apps uit de Play Store en bedien de beeldbuis met je stem.

Het lcd-paneel telt 3840 × 2160 pixels en ondersteunt een verversingsfrequentie van 60 hertz. Gunstig is dat de televisie met HDR10+ overweg kan. Bij geschikte streams van bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime Video is er een groter kleurbereik. Voor het aansluiten van externe bronnen doe je een beroep op vier HDMI-aansluitingen en twee usb-poorten. Heb je een audiosysteem zonder HDMI, dan verbind je dat via de optische uitgang. Deze luxe televisie kun je ook met een schermdiagonaal van 43 inch, 50 inch en 55 inch kopen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten