Nieuw op Netflix: beste films en series van november

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste films en series van november

Televisie

Geplaatst: 29 oktober 2021 - 02:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in november nieuw op Netflix!

Love Hard

Met de komst van november druppelen ook de kerstfilms binnen op Netflix. Love Hard is de nieuwste aanwinst in deze categorie en hij sluit aan op een populair thema: daten en iemand vinden via een app. Een meisje dat in LA woont (gespeeld door Nina Dobrev) heeft maar weinig geluk in de liefde, totdat ze een spetter leert kennen via een datingapp. Maar als ze besluit hem te gaan verrassen tijdens de kerstdagen, komt ze erachter dat ze voor de gek is gehouden door de beste vriend van de spetter. Natuurlijk ontstaan er allerlei bijzondere situaties terwijl het meisje zich alsnog bij de knappe vriend in de kijker probeert te spelen. 

Animal

Animal is wederom een natuurdocumentaire van Netflix. In deze serie worden er allerlei bijzondere dieren van wel heel dichtbij gevolgd. Dat zorgt voor indrukwekkende beelden en bijzondere momenten bij deze inkijk in het dierenrijk.

Catching Killers

Als het jouw baan is om moorden op te lossen en de dader te vinden, dan heb je genoeg ijzingwekkende verhalen te vertellen over wat je tijdens je werk bent tegengekomen. Dat is precies wat er gebeurt in Catching Killers. Politieagenten die werkten aan een moordzaak, vertellen de meest gruwelijke details van de zaken die hun nog jarenlang zijn bijgebleven. De seriemoordenaars konden alleen opgepakt worden dankzij de niet aflatende inzet van deze politieagenten.

To the Devil a Daughter

Deze film uit 1976 verschijnt deze maand op Netflix. To the Devil a Daughter is een horrorfilm uit de Jaren ’70 waarin er een grote fascinatie was voor het occulte. In deze film ontdekt een occulte schrijver dat er een priester is die als doel heeft een van zijn nonnen als Satans bruid te bestempelen. De onschuldige non moet natuurlijk gered worden en de schrijver zet alles op alles om haar ziel rein te houden. 

Passing

Passing is een verfilming van het gelijknamige boek dat verscheen in 1929. Het vertelt het verhaal van twee zwarte vrouwen in de jaren ’20 van New York. De vrouwen komen elkaar na jaren weer tegen en een van de jeugdvriendinnen doet zich inmiddels voor als een witte vrouw. Passing vertelt hoe zwarte vrouwen in de jaren ’20 zich als een witte vrouw voordeden om racisme en discriminatie te vermijden. Maar daarbij verloochenen ze ook hun eigen afkomst. Iets dat voor de vriendin zeer duidelijk wordt als ze ziet hoe haar zwarte vriendin een leven opgebouwd heeft in New York als zwarte vrouw en gelukkig is. Haar zorgvuldig opgebouwde realiteit dreigt dan in gevaar te komen. 

The Horror of Frankenstein

Netflix zet deze maand niet alleen in op kerstfilms, ook enkele klassieke horrorfilms uit de jaren ’70 verschijnen deze maand op de streamingsdienst. Hieronder valt ook The Horror of Frankenstein uit 1970. Deze vertelt natuurlijk het klassieke verhaal van Mary Shelly waarin dokter Frankenstein probeert leven na de dood te creëren en op een stormachtige nacht het monster tot leven wekt met een bliksemschicht. Een klassiek verhaal dat je de stuipen op het lijf jaagt!

The Legend of Zorro

Zorro: hij is mysterieus, rechtvaardig, snel en behendig én natuurlijk een charmante versierder die elke vrouw om zijn vinger kan winden. De mooie Elena (Catherine Zeta Jones) is natuurlijk de perfecte en vurige vrouw voor Zorro (Antonio Banderas), die zijn gezin vaker moet achterlaten om het kwaad te bestrijden. Zijn vrouw ziet natuurlijk liever dat hij zijn cape en masker voor altijd aan de wilgen hangt maar wanneer er een groot kwaad op de loer ligt, moet Zorro nog een laatste maal zijn identiteit verhullen om niet alleen zijn gezin maar de stad te beschermen. 

Camp Confidential: America’s Secret Nazis

Camp Confidential is een korte documentaire waarin oorlogsveteranen vertellen over een geheim Amerikaans legerkamp waarin Joodse soldaten krijgsgevangen nazi’s ondervroegen. Dit gebeurde echter op een heel bijzondere manier en de soldaten kregen de opdracht aardig te zijn tegen de nazi’s in de hoop op deze manier informatie te verzamelen die Amerika kon helpen de oorlog te winnen. Deze documentaire wisselt geanimeerde beelden af met de herinneringen van de veteranen die een zeer bijzonder plaatje schetsen. 

John Q

Deze thrillerfilm heeft Denzel Washington in de hoofdrol. In deze film speelt Denzel Washington een wanhopige vader die alles op alles zet om voor zijn zieke zoontje een harttransplantatie te plannen. Wanneer de verzekering echter aangeeft dat zijn zoontje hiervoor niet in aanmerking komt, en dat de operatie niet vergoed wordt, besluit John Q. rigoureuze stappen te zetten. Hij gijzelt de werknemers van het ziekenhuis en dwingt hen zijn zoon te behandelen. Dit zorgt ervoor dat de volledige politiemacht moet uitrukken om de gijzeling te stoppen. Daarmee wordt de situatie een tikkende tijdbom die sowieso levens lijkt te gaan kosten.

In a Valley of Violence

De Amerikaanse western film In a Valley of Violence verschijnt deze maand op Netflix en heeft als castleden onder andere Ethan Hawke en John Travolta. In de vertalen woestijn van Mexico is een reiziger samen met zijn hond onderweg als ze terechtkomen in het vergeten stadje Denton. Het voormalige mijnwerkersstadje is inmiddels praktisch verlaten en wordt door een groep agressieve bendelenden onder controle gehouden. De leider van deze bende is de meest gevaarlijke van de hele groep: Gilly. De reiziger en Gilly raken in een conflict verwikkeld en al snel wordt duidelijk waarom het stadje Denton ook wel de naam ‘Valley of Violence’ draagt. 

Sniper 2

Sniper 2 is het vervolg op het eerste deel dat in de jaren ’90 uitkwam. In 2002 verscheen dan eindelijk het spannende tweede deel van deze actie gedreven film. Hierin wordt een voormalig marinier samen met een scherpschutter op een geheime missie gestuurd om in Oost-Europa een leider van het leger te vermoorden. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en al snel worden de marinier en de scherpschutter achtervolgd door huurmoordenaars en moeten ze vluchten door verwoestte steden en grimmige scénes. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000