Nieuw op Netflix: beste films en series van mei

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste films en series van mei

Geplaatst: 30 april 2021 - 02:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in mei nieuw op Netflix!

 Things Heard and Seen 

In deze horror/thriller zijn de hoofdrollen weggelegd voor Amanda Seyfried en James Norton. Wanneer een getrouwd stel verhuist van de grote stad naar een klein dorpje, komt de echtgenote er al snel achter dat zowel hun nieuwe huis als haar eigen echtgenoot geheimen voor haar verborgen houden van een behoorlijk sinistere aard. Ze gaat op onderzoek uit maar is ze wel klaar om de paranormale geheimen van het huis en haar eigen man te ontdekken? 

The Desciple

The Desciple is een Indiase film waarin we Sharad Nerulkar volgen. Hij heeft zijn leven geweid aan het zingen en spelen van klassieke Indiase muziek en hij streeft naar perfectie. Daarin volgt hij de tradities van zijn eigen familie en de leerweg van zijn guru. Maar na jaren van leren en werken, begint Sharad zich af te vragen of de perfectie waarnaar hij streeft wel haalbaar is. 

Batman vs Superman: Dawn of Justice

Een klassiek gevecht verschijnt deze maand op Netflix. Twee bekende superhelden nemen het namelijk tegen elkaar op in Batman vs Superman: Dawn of Justice. De film werd geregisseerd door Zack Snyder, die eerder ook al de superman film Man of Steel regisseerde. In deze film krijgen Batman en Superman het met elkaar aan de stok vanwege de grote verwoesting die Superman heeft aangericht bij het beschermen van New York. Zoals in veel superheldenfilms wordt ook in deze de aansprakelijkheid van Superman in de spotlight gezet. Batman wil Superman tot verantwoording roepen maar ook dat gaat niet geheel geweldloos. 

The Sons of Sam: A Descent into Darkness 

The Sons of Sam: A Descent into Darkness voegt Netflix weer een true crime miniserie toe aan het aanbod. Wanneer een moordenaar wordt gearresteerd, lijkt de schuldige gevonden te zijn voor een flink aantal moordzaken. Wanneer er echter nog steeds mensen vermoord worden, rijst de vraag of de gearresteerde ‘Son of Sam’ wel alleen opereerde. Het antwoord op deze vraag moet negatief beantwoord worden en dus begint er een nieuwe klopjacht naar de meerdere ‘Sons of Sam’. 

United 93

United 93 vertelt het verhaal van de passagiers van United Airlines Flight 93. Deze passagiersvlucht werd op 11 september 2001 gekaapt door al-Qaeda terroristen. Het personeel aan boord van de vlucht en de passagiers probeerden het toestel terug over te nemen. Daarbij stortte het vliegtuig neer in een weiland in Pennsylvania waarbij alle 40 inzittenden omkwamen. 

Indiana Jones and the Last Crusade

Er verschijnt weer een klassieke avonturenfilm met Indiana Jones op Netflix. In Indiana Jones and the Last Crusade gaat Jones een nieuw avontuur aan, hij gaat namelijk op zoek naar de heilige graal. Maar daar heeft hij dit keer wel hele speciale hulp bij nodig. In deze derde film uit de Indiana Jones reeks, gaat Indiana namelijk op pad samen met zijn vader. Deze rol wordt vertolkt door Sean Connery. Zijn vader heeft al flinke stappen gezet in de zoektocht naar de heilige graal en vader en zoon zijn samen klaar voor een groots, maar desalniettemin gevaarlijk, avontuur. 

Monster

De 17-jarige Steve Harmon doet het goed op school en heeft zelfs een beurs gekregen om te studeren. Hij zet dan ook alles op alles om hier goed gebruik van te maken. Zijn wereld stort echter in elkaar als hij beschuldigd wordt voor een moordzaak. Wat volgt is een slopende rechtszaak waarbij de vrijheid van Steve op het spel staat. Weet de eerbare student zich vrij te pleiten of zal hij een jarenlange gevangenisstraf moeten uitzitten?

Ferry

Ferry is een langverwachte serie op Netflix die deze maand dan eindelijk te bekijken is. Na het grote succes van Ferry Bouman (gespeeld door Frank Lammers) in de serie Undercover, krijgt de Nederlandse versie van Pablo Escobar nu eindelijk zijn eigen spinoff. Daarin staat de criminele Ferry compleet in de hoofdrol en krijgen we dan ook meer te zien van Ferry’s leven en achtergrond. 

Suicide Squad

Suicide Squad is dé film voor de liefhebbers van de slechteriken in superhelden films. Deze langverwachte film trok toen hij uitkwam veel bekijks en nu is hij dan eindelijk op Netflix te zien. In Suicide Squad vormen allerlei slechteriken uit het DC-universum een team met daarin de bekende namen zoals The Joker (Jared Leto) en zijn liefje Harley Quinn (Margot Robbie) maar Dead Shot (Will Smith) en Enchantress (Cara Delevingne). Samen vormen zijn een anti-helden team met als taak om de wereld te beschermen tegen bovennatuurlijke dreiging na de dood van Superman. 

Annabel Comes Home

Liefhebbers van horrorfilms en akelige poppen opgelet! Je kunt vanaf mei je hart ophalen (of schrikken) van de horrorfilm Annabel Comes Home. In deze horrorfilm zit de akelige Annabelle opgesloten in het bovennatuurlijke horrorcabinet van de Warrens familie. Hier bewaren zij allerlei dingen die vervloekt zijn of in aanraking zijn gekomen met kwaadaardige entiteiten. Het is dus niet gek dat ook Annabelle hier bewaard wordt. Maar als een nieuwsgierig meisje haar vingers niet thuis kan houden en een uitgebreid kijkje neemt in de kamer van verboden spullen, ziet Annabelle haar kans en weet ze te ontsnappen. Het gezin staat dan alleen nog maar bovennatuurlijke horror te wachten. 

The Woman in the Window

Een vrouw met pleinvrees durft niet naar buiten te gaan. Ze neemt de wereld waar van achter haar raam maar dat wil niet zeggen dat haar leven veilig of rustig is. Juist het tegenovergestelde is waar. Haar leven wordt volledig op zijn kop gezet als ze voor het eerst besluit om iets, of beter gezegd: iemand van de buitenwereld toe te laten in haar veilige haven. Ze wordt vrienden met haar buurvrouw die aan de overkant van de straat woont. Wanneer ze echter getuige is van een gewelddadige scéne in het huis van de buurvrouw,  waarbij ze ziet dat de overbuurvrouw iets wordt aangedaan, kunnen ook de vier muren van haar woonkamer haar niet langer beschermen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000