Nieuw op Netflix: beste films en series van september

Nieuw op Netflix: beste films en series van september

Televisie

Geplaatst: 3 september 2021 - 02:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in september nieuw op Netflix!

Love on the Spectrum (seizoen 2)

In het eerste seizoen van Love on the Spectrum maakten we kennis met een aantal mannen en vrouwen op het autisme spectrum die op zoek waren naar partners en romantiek. Vanwege hun autisme gaat dat echter niet altijd even gemakkelijk. In Love on the Spectrum wordt de visie op romantiek van mensen op het autisme spectrum getoond, wat soms grappige, vreemde en ontroerende momenten oplevert. In seizoen twee volgen we wederom enkele bekende gezichten uit het eerste seizoen. Maar er worden ook enkele nieuwe mensen gepresenteerd, gezien sommigen uit het eerste seizoen daadwerkelijk de liefde gevonden hebben. 

Keeping up with the Kardashians (seizoen 6)

Wie zin heeft om even helemaal af te schakelen bij wat goede oude reality televisie, kan zijn hart in september ophalen met seizoen zes van Keeping up with the Kardashians. Eerder waren al oudere seizoenen te bekijken op Netflix en nu gaat het verhaal van ’s werelds beroemdste zussen verder in seizoen 6. Ook hier kun je er van uit gaan dat er genoeg drama is om de gemoederen mee bezig te houden. 

Midnight Mass

Deze spannende miniseries verschijnt in september nieuw op Netflix dus horrorliefhebbers opgelet! De serie is namelijk van de hand van de makers van The Haunting of Hill House dus je kunt er van uit gaan dat het je op het puntje van je stoel houdt. In deze miniserie arriveert een jonge en charismatische priester in een troosteloos stadje. Met zijn komst verandert alles binnen de stad. De jonge priester belooft namelijk wonderen maar er gebeuren een hoop andere mysterieuze dingen die niet altijd even positief zijn. Al snel neemt het geloof in de kerk toe in het stadje. Tenslotte lijkt het kwaad voor de deur te staan en dan kun je alleen nog maar bidden.

Monsters Inside: the 24 Faces of Billy Milligan

Netflix blijft het publiek voorzien van true crime content en zo ook met de nieuwe serie Monsters Inside. In deze eerste aflevering wordt er ingezoomd op het leven van Billy Milligan die lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis. Bij deze stoornis besta je niet uit één persoon maar zijn er meerdere mensen in je hoofd die af en toe naar de voorgrond treden en het overnemen. Bij Billy Milligan zijn het er maar liefst 24. Maar wat gebeurt er als één van deze 24 personen een misdaad pleegt met zware gevolgen? In het geval van Billy Milligan betekent dit dat er 23 onschuldige personen in zijn hoofd actief zijn en er slechts één dader is. Hoe straf je zo iemand? De zaak zorgde voor flink wat roering in de VS. 

Schumacher

Michael Schumacher is een oud Formule 1-coureur met een legendarische status. Schumacher heeft namelijk allerlei records op zijn naam staan die lange tijd ongeëvenaard bleven. Met zijn inzet en zijn passie voor de racesport, wist hij niet alleen zichzelf maar ook het team van Ferrari tot grote hoogtes te tillen. In deze documentairefilm wordt de hele carrière van Schumacher onder de loep genomen met commentaar uit de racewereld maar ook van zijn kinderen. Zijn zoon is zelfs inmiddels in de voetsporen van zijn vader getreden en racet ook in de Formule 1. In deze documentaire worden nooit eerder vertoonde beelden getoond en krijgt de carrière van Schumacher nog meer diepgang.

Prey

Een groep vrienden gaat op een kampeertocht in de wildernis. Ze hebben het enorm naar hun zin maar al snel blijkt dat ze niet alleen zijn. De vrienden worden achtervolgd door een scherpschutter die het op ze gemunt heeft. Ze moeten rennen voor hun leven in een poging deze dodelijke achtervolger af te schudden. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan en de wildernis is een woest terrein waar gevaar overal op de loer ligt. Alsof survivallen niet moeilijk genoeg is, zorgt de achtervolging van een scherpschutter ervoor dat de vrienden niet alleen vrezen voor hun leven door de scherpschutter, maar ook door de omgeving.

The Craft: Legacy

The Craft is een film uit de jaren ’90 die onder tieners een iconische status bereikte. Hierin spelen vier jonge tienermeiden namelijk met krachten die ze niet goed lijken te begrijpen. Deze heksen van de middelbare school raken al snel in de problemen dankzij zwarte magie. Als vervolg op deze film werd The Craft: Legacy gemaakt. Ook hierin volgen we drie jonge tienermeiden die zich dagelijks bezighouden met hekserij. Als een nieuw meisje op school komt, vinden ze in haar de vierde heks om hun cirkel compleet mee te maken. Ze ontdekken nieuwe krachten in zichzelf die niet altijd even positief uitpakken. 

Blood Brothers: Malcom X & Muhammad Ali

Malcom X en Muhammad Ali waren beide twee zwarte moslim mannen die de periode waarin ze leefden gedefinieerd hebben. Waar Ali een van de meest iconische boxers is van de 20ste eeuw, was Malcom X een leider van de zwarte gemeenschap die opkwam voor de rechten van zwarte mensen en mensen van kleur en zich uitsprak tegen witte onderdrukking. De twee mannen kregen een hechte vriendschap die onwaarschijnlijk maar daarom niet minder bijzonder was. Ze hadden een student-leraar verhouding waarin beide mannen het beste in elkaar naar boven haalden. 

The Starling

Wat is er erger dan het verliezen van je kind? Dat is precies wat Lily en haar echtgenoot Jack overkomt. Beiden worstelen met de gevolgen van dit tragische verlies waarbij Jack in een mentale inrichting belandt en Lily dagelijks worstelt met het doorlopen van haar dag. Dan komt er echter een kleine vogel in Lily’s tuin terecht die allerlei emoties bij haar naar boven haalt, waarbij woede overheerst. Deze territoriale vogel weet namelijk niet van ophouden en Lily wordt gedwongen om onder ogen te zien wat deze vogel bij haar losmaakt. Daar wordt ze wel een handje bij geholpen door een wel hele inzichtvolle dierenarts. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000