Amazon Prime Video-abonnement opzeggen doe je zo

© PXimport

Amazon Prime Video-abonnement opzeggen doe je zo

Televisie

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:45

Wesley Akkerman

Koop je niets meer bij Amazon? Of heb je alle interessante films en series nou wel gezien op Amazon Prime Video? Dan is het tijd om het abonnement op te zeggen. Weet je niet precies hoe dat moet? In dit artikel helpen we je een handje. Zo geef je wederom iets minder geld uit aan dingen die je niet gebruikt.

Er zijn verschillende redenen om te bedenken die ervoor zorgen dat je geen lidmaatschap meer wil. Zo besluiten bijvoorbeeld heel veel mensen om het abonnement op te zeggen wanneer hun proefperiode afgelopen is. Een prima reden natuurlijk, helemaal wanneer blijkt dat het abonnement je toch niet zo bevalt als gedacht. Wil je weten wat het abonnement allemaal behelst, dan lees je daar hier meer over. Wil je het abonnement opzeggen, lees dan snel verder.

© PXimport

Amazon Prime Video-abonnement opzeggen

In principe is het zo dat Amazon Prime en Amazon Prime Video hetzelfde abonnement is. Heb je Prime Video genomen voor de exclusieve films en series, dan krijg je daar gratis Amazon Prime bij. Heb je Amazon Prime genomen voor de acties en bezorgopties, dan kun je ook meteen alle content bekijken die je vindt op Prime Video. Zeg je het een op, dan zeg je ook het ander op.

Om je betaalde Amazon Prime Video-abonnement op te zeggen, ga je naar je profielpagina op de website. Op die pagina kun je je abonnement beheren. Rechts bovenin staat de optie Lidmaatschap, met daaronder de tekst Bijwerken, annuleren en meer. Dat is de plek waar je wil zijn. Wanneer je daarop klikt, dan staat er onderop het kleine venster een knop waarmee je het abonnement opzegt. Je klikt dan op Lidmaatschap beëindigen.

Je komt dan op een pagina uit waar Amazon vraagt of je zeker van je keuze bent. Je kunt hier drie dingen doen:

  • Een herinneringen instellen -  je behoudt dan je voordelen tot aan het einde van je abonnement; drie dagen voor het verlopen van je huidige abonnement krijg je een melding en kunt je het opzeggen regelen.

  • Je kunt per direct je lidmaatschap beëindigen

  • Je kunt je voordelen behouden (zoals Amazon dat noemt dan, maar je zegt je abonnement dan niet op).

Aangezien je je lidmaatschap wil beëindigen, druk je op de tweede knop en bevestig je je keuze.

© PXimport

En je proefperiode?

Mocht je nog gebruikmaken van een Amazon Prime Video-proefperiode, dan werkt dit precies hetzelfde. Je ziet dan alleen een andere tekst staan. In plaats van Lidmaatschap beëindigen, zie je de tekst Proefperiode en voordelen beëindigen staan. Daarmee bereik je dus precies hetzelfde: voorkomen dat je de maand erop betaalt voor een dienst die je niet wil gebruiken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000