Review: Sennheiser Urbanite XL

Review: Sennheiser Urbanite XL

Hifi

Geplaatst: 12 oktober 2016 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:55

Hoewel er voor zowel iOS als Android veel te zeggen is, is er één vlak waarbij bezitters van het laatste merk standaard jaloers kunnen zijn op eigenaars van een toestel van het eerste merk. Dat is de ondersteuning voor hoofdtelefoons met ingebouwde volumeregeling en bediening van de telefoon (bellen, opnemen) en audioweergave (starten, stoppen, vooruit, achteruit).

Bij Android zijn de mogelijkheden van de meeste hoofdtelefoons beperkt tot starten en stoppen. Zo niet bij de Sennheiser Urbanite XL, als u tenminste de juiste uitvoering koopt. Om onduidelijke redenen heeft Sennheiser twee aparte versies, een voor iOS-smartphones en een voor Android-exemplaren. Voordeel: zolang u de juiste koopt, werkt de bediening als een trein. Nadeel: stapt u over van het ene naar het andere platform, dan verliest uw hoofdtelefoon opeens functionaliteit. Los van dit alles klinkt de Urbanite XL heel aardig, maar we missen detail in midden en hoog, terwijl het laag oververtegenwoordigd is. Het draagcomfort is wel prima, met prettig zachte oorkussens en een traploos verstelbare hoofdband.

Conclusie

Goede Android-ondersteuning, maar waarom niet gewoon twee kabels in de doos?

Adviesprijs: € 149,–

Voor meer informatie: www.sennheiser.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000