Review: Gerrard Street Day en Boss

Review: Gerrard Street Day en Boss

Hifi

Geplaatst: 12 juni 2019 - 06:00

Het Nederlandse Gerrard Street voorziet in koptelefoons die op abonnementsbasis verhuurd worden. Een hoogwaardige headset die normaal zo’n 250 euro zou kosten, is op deze manier ook voor muziekliefhebbers met een krap budget binnen handbereik.

De eerste versie uit 2017 overtuigde niet helemaal, met name vanwege de gammele constructie. Nu zijn er twee nieuwe modellen uit: de Day en de draadloze Boss. En die vallen een stuk beter in de smaak.

Snel en stil

Opnieuw krijgt u de onderdelen los in een doos opgestuurd, u dient de headset zelf te assembleren. Dat is zo gepiept, er komt geen schroevendraaier aan te pas.

Het eindresultaat is dit keer een stuk steviger en de oorschelpen zijn tevens comfortabeler. Daardoor is het geen probleem meer om de koptelefoon voor langere tijd te dragen. Op de schelpen zitten knoppen ter bediening, maar die zijn wat lastig om op de tast te vinden. De knalgele accenten moeten u ding zijn; we kunnen ons er niet aan onttrekken dat het ontwerp nogal lijkt op gehoorbeschermers voor tijdens het klussen.

Poorten

Het geluidsbeeld is erg goed, vooral het middengebied - dus de zang - komt mooi helder naar voren. Bastonen zijn duidelijk hoorbaar zonder te overheersen. De samenwerking hiervoor met audiomerk Fresh ‘n Rebel heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het blijft de vraag of u het ziet zitten om maandelijks te betalen voor een headset die bij beëindiging van het abonnement weer terug moet. Aan de kwaliteit van de koptelefoon ligt het in ieder geval niet meer.

Conclusie

Tweede generatie ‘huurbare’ koptelefoons bieden meer waar voor hun geld.

Pluspunten
Stevigere constructie, ruim geluid, nu ook draadloos.
Minpunten
Knoppen ter bediening kunnen beter.

Adviesprijs: € 7,50 p/m of € 9,99 p/m (draadloos model)

Voor meer informatie: www.gerrardstreet.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000