Waar voor je geld: 5 koptelefoons met een accutijd van minstens 50(!) uur

© Tetxu

Waar voor je geld: 5 koptelefoons met een accutijd van minstens 50(!) uur

Geplaatst: 30 januari 2024 - 13:03

Aangepast: 19 juni 2024 - 11:00

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een draadloze koptelefoon met een lange batterijduur van minimaal vijftig uur? Vandaag hebben we vijf producten voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

JBL Tour One M2

JBL levert met de Tour One M2 een nogal uitgebreide noise cancelling-hoofdtelefoon af. De schelpen zijn behoorlijk groot en vallen dan ook volledig over de oren. In combinatie met de functie actieve ruisonderdrukking sluiten luisteraars zich volledig af voor hun omgeving. Vier meetmicrofoons registreren het omgevingsgeluid, waarna een chip vrijwel meteen een antigeluid berekent. Storende achtergrondgeluiden zijn hierdoor verleden tijd. JBL claimt op een volle acculading een maximale luistertijd van vijftig uur. Schakel je noise cancelling in, dan bedraagt de batterijduur zo’n dertig uur.

Deze over-ear-koptelefoon heeft een aantal nuttige opties. Zo selecteer je in de JBL Headphones-app de mate van ruisonderdrukking. Er is ook een virtuele equalizer aanwezig, zodat je het basniveau, het middengebied en de hoge tonen naar eigen smaak kunt instellen. Verder herkent de Tour One M2 jouw stem. Zodra je begint met praten, pauzeert de muziek desgewenst automatisch. De fabrikant levert naast de hoofdtelefoon een draagtas, audiokabel en vliegtuigadapter mee. De JBL Tour One M2 is in de kleurstellingen zwart en champagne verkrijgbaar. Lees hier diverse onafhankelijke reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers.

0

Powered by

logo

Fresh 'n Rebel Clam 2

Deze betaalbare draadloze koptelefoon van Fresh ’n Rebel biedt prima prestaties. Je hebt keuze tussen allerlei (opvallende) kleuren, zoals grijs, paars, bruin, blauw en groen. De hier besproken uitvoering ondersteunt noise cancelling. Heb je geen behoefte aan deze functie, dan schaf je de Clam 2 als alternatief zonder actieve ruisonderdrukking aan. In dat geval is het product iets goedkoper. Fresh ’n Rebel belooft een maximale speelduur van maar liefst zestig uur op een enkele batterijlading. Als je noise cancelling inschakelt, komt de luistertijd uit op ongeveer 45 uur.

De Clam 2 heeft in elke oorschelp een microfoon die omgevingsgeluiden vastlegt. Volgens de fabrikant onderdrukt deze over-ear-koptelefoon geluiden tot een volumeniveau van 26 decibel. Het werkt vooral bij lage tonen, zoals een vliegtuigmotor of airco. Vanwege het vouwbare ontwerp neem je de Clam 2 makkelijk mee. Stop de hoofdtelefoon hiervoor in de meegeleverde opberghoes. Verder is er een audiokabel inbegrepen.

0

Powered by

logo

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Soundcore Space Q45

Zoek je een goede hoofdtelefoon met een lange speeltijd, dan is de Soundcore Space Q45 een uitstekende keuze. Op een volle accu gaat dit draadloze over-ear-model maar liefst 65 uur mee. Zelfs bij gebruik van noise cancelling kun je nog altijd vijftig uur luisteren. Is de batterij tóch onverhoopt leeg? Geen probleem, want na slechts vijf minuten opladen kan de Space Q45 er weer vier uur tegenaan. Je kunt dit luisterproduct zowel draadloos als bekabeld aansluiten, want het Chinese merk levert een audiosnoertje mee.

De mobiele app biedt veel meerwaarde. Daarmee bepaal je onder meer hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen. Uiteraard is er ook een optie om zoveel mogelijk lawaai te blokkeren. Bekijk verder het resterende batterijpercentage en wijzig naar eigen inzicht diverse equalizerinstellingen. De behuizing heeft zachte oorkussens, zodat je uren comfortabel kunt luisteren. Dankzij de flexibele scharnieren vouw je deze bluetooth-koptelefoon eenvoudig op. De Space Q45 is in verschillende kleuren te koop, zoals zwart en blauw.

0

Powered by

logo

Philips TAH8506BK/00

Philips ontwikkelt deze betaalbare bluetooth-koptelefoon in een stijlvolle zwarte en witte kleurstelling. Ondanks de relatief lage prijs heeft dit over-ear-model diverse speerpunten. Zo is een volle accu goed voor een luistertijd van maar liefst zestig uur. Verder is er ook actieve ruisonderdrukking ingebakken. Hierdoor ervaar je tijdens het luisteren op drukke locaties minder of zelfs helemaal geen storende achtergrondgeluiden. Bij gebruik van noise cancelling bedraagt de maximale accutijd ongeveer 45 uur.

Muziek bedienen is met de TAH8506BK/00 een fluitje van een cent. De buitenzijde heeft hiervoor een aanraakpaneel. Veeg omhoog of omlaag om het volume te wijzigen. Je kunt ook voor- of achteruit vegen. Hiermee ga je respectievelijk naar het volgende of vorige liedje van de afspeellijst. Met behulp van de Philips Headphones-app op een smartphone kun je de aanraakbediening desgewenst aan- of uitzetten. Verder pas je hiermee de mate van geluidsonderdrukking en diverse audio-instellingen aan. Philips levert bij dit product een stevige reishoes, vliegtuigadapter en audiokabel mee.

0

Powered by

logo

Edifier W800BT Plus

De Edifier W800BT Plus is een zéér goedkope bluetooth-hoofdtelefoon met een maximale speeltijd van 55 uur. Opvallend genoeg ondersteunt dit budgetmodel de breed gewaardeerde aptX-codec. Hierdoor luister je naar muziek in een hoge kwaliteit. De schelpen zijn aan de binnenzijde voorzien van zachte oorkussens. Die vallen volledig over je oren, waardoor je je voor de omgeving kunt afsluiten. De verstelbare hoofdband heeft eveneens een zachte afwerking. In combinatie met het lage gewicht van 195 gram biedt de W800BT Plus een hoog draagcomfort.

Wanneer je een telefoonoproep ontvangt, kun je handsfree bellen. De behuizing bevat namelijk een microfoon. Verder wijzig je met behulp van diverse knopjes op de oorschelp het volume en skip je nummers. Edifier beheert ook een eigen app. Hiermee selecteer je onder meer jouw favoriete geluidsmodus. Gebruikers verbinden deze hoofdtelefoon desgewenst gelijktijdig met twee bronapparaten. Dat werkt draadloos via bluetooth. Tot slot is er een audiokabel inbegrepen, zodat je je de W800BT Plus ook op bronapparaten zonder bluetooth-ondersteuning kunt aansluiten.

0

Powered by

logo

Lees ook: Beter geluid via je bluetooth-koptelefoon? Dit moet je weten over codecs

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten