Waar voor je geld: 5 echt goede koptelefoons

Waar voor je geld: 5 echt goede koptelefoons

Geplaatst: 7 maart 2023 - 11:32

Aangepast: 19 juni 2024 - 10:34

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Dat doen we bij verschillende webwinkels en prijsvergelijkers. Op zoek naar een goede nieuwe hoofdtelefoon van een hoge kwaliteit? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot op Bol.com.

JBL Tune 710BT

Deze draagbare koptelefoon staat garant voor urenlang luisterplezier. De zachte schelpen van dit lichte over-ear-model vallen volledig over de oren, zodat ze niet gaan irriteren. Met een volle accu houdt de JBL Tune 710BT het maar liefst vijftig uur vol. Is de batterij evengoed leeg? Geen probleem, want met de bijgesloten audiokabel luister je gewoon verder. Bij een lege accu komt de snellaadfunctie goed van pas. Na slechts vijf minuten opladen kan deze bluetooth-koptelefoon er weer drie uur tegenaan. Een volledige oplaadbeurt duurt ongeveer twee uur.

Tijdens het luisteren van een interessante podcast of spannend luisterboek pas je het volume makkelijk aan. Druk hiervoor op de knopjes aan de onderzijde van de rechter oorschelp. Klaar met luisteren? Vouw de Tune 710BT dan op en stop hem in je tas. Ondanks de relatief lage aanschafprijs levert dit luisterapparaat een goed geluid. Lees maar eens de lovende reviews op Kieskeurig.nl. Het product is te koop in een zwarte en witte uitvoering.

Check deze deal op Bol.com!

Zwarte over-ear-koptelefoon van JBL

JBL Tune 710BT

Sony WH-1000XM4

Reis je veel met het openbaar vervoer of werk je op een druk kantoor? De Sony WH-1000XM4 filtert storende achtergrondgeluiden resoluut weg. Hierbij vangen gevoelige meetmicrofoons lawaai uit de omgeving op, waarna een speciale chip een antigeluid berekent. Dankzij deze techniek hoor je als luisteraar nog amper achtergrondgeluiden. Hierdoor kun jij je beter op podcasts, films en tv-programma’s concentreren.

Naast een effectieve actieve ruisonderdrukking-functie heeft de WH-1000XM4 nog veel meer te bieden. Zo zijn er in de oorschelpen kwalitatieve audiodrivers met een frequentiebereik van 4 tot 40.000 hertz verwerkt. Dat komt de geluidskwaliteit ten goede. De aanwezige accu is volgens Sony goed voor een maximale luistertijd van dertig uur. Verder bevat de hoofdtelefoon allerlei slimme snufjes. Zet bijvoorbeeld de hoofdtelefoon af om de muziek automatisch te pauzeren en geef spraakopdrachten via Google Assistent. Een opberghoes, audiokabel en vliegtuigadapter zijn inbegrepen. Je hebt keuze tussen een zwarte en blauwe kleurstelling.

Check deze deal op Bol.com!

Zwarte over-ear-hoofdtelefoon van Sony

Sony WH-1000XM4

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Sony MDR-ZX110

Als je een goedkope koptelefoon van een bekend merk zoekt, is de Sony MDR-ZX110 een interessante optie. Dit on-ear-model is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, wit en roze. Prik de 3,5mm-jackplug in een smartphone, tablet of laptop en start een luistersessie. Vanwege de verstelbare hoofdband is de MDR-ZX110 zowel voor jong als oud geschikt. Dankzij het vouwbare ontwerp neem je deze hoofdtelefoon makkelijk overal mee naartoe.

Check deze deal op Bol.com!

Bekabelde on-ear-hoofdtelefoon van Sony

Sony MDR-ZX110

Apple AirPods 2

Wie een traditionele hoofdtelefoon te groot vindt, heeft veel baat bij deze muzikale oordopjes van Apple. Dankzij het lichte ontwerp en de comfortabele pasvorm voel je ze nauwelijks zitten. Op een enkele acculading kun je vijf uur achtereen luisteren. Handig is dat je de AirPods 2 onderweg kunt opladen. De bijgesloten opbergdoos bevat namelijk een batterij met een capaciteit van nog eens 24 uur. Leg de oordopjes vijftien minuten in deze oplaadcase en luister vervolgens drie uur naar muziek.

De AirPods 2 zit boordevol techniek. Zo bedien je het luisterapparaat optioneel met de spraakassistent Siri. Zeg gewoon welk muziekalbum of luisterboek je wilt horen. Je wijzigt met je stem ook het volume of belt iemand op. De buitenzijde bevat een klein aanraakpaneel. Tik daar (meermaals) op om nummers te skippen of een inkomend telefoongesprek te beantwoorden. De muziek pauzeert vanzelf zodra je de in-ears uit je oren haalt.

Check deze deal op Bol.com!

In-ears van Apple

Apple AirPods 2

JBL Tune 510BT

JBL bewijst met zijn populaire Tune 510BT dat een draadloze koptelefoon helemaal niet duur hoeft te zijn. Zodra je dit on-ear-model via bluetooth met een mobiel apparaat of laptop verbindt, luister je uren achtereen muziek. De maximale accuduur bedraagt veertig uur. Accu leeg? Hang de Tune 510BT slechts vijf minuten aan de lader om daarna weer twee uur te luisteren.

Ondanks de geringe aanschafprijs heeft de Tune 510BT veel functies, zoals handsfree bellen en het oproepen van een stemassistent. Handig is dat je deze opvouwbare bluetooth-hoofdtelefoon gelijktijdig aan meerdere bronapparaten kunt koppelen. De Tune 510BT is verkrijgbaar in drie kleurstellingen, namelijk zwart, wit en blauw.

Check deze deal op Bol.com!

Blauwe on-ear-hoofdtelefoon van JBL

JBL Tune 510BT

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten