Waar voor je geld: 5 draadloze over-ear-hoofdtelefoons van max 120 euro

© Tetxu

Waar voor je geld: 5 draadloze over-ear-hoofdtelefoons van max 120 euro

Geplaatst: 2 april 2024 - 17:29

Aangepast: 19 juni 2024 - 11:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare koptelefoon met schelpen die volledig over je oren vallen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken hoofdtelefoons bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 120 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Edifier W820NB

Voor een product in deze prijsklasse heeft de Edifier W820NB verrassend veel mogelijkheden. Zo dempt deze goedkope bluetooth-koptelefoon dankzij actieve ruisonderdrukking hinderlijke omgevingsgeluiden. Volgens de fabrikant is een volle accu goed voor een speeltijd tot zo’n 49 uur. In combinatie met het lage gewicht van 230 gram en de zachte oorkussens is de W820NB geschikt voor lange luistersessies met een hoog draagcomfort. Wanneer actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld, bedraagt de opgegeven luistertijd trouwens 29 uur. Het duurt ongeveer anderhalf uur om de accu volledig op te laden.

De rand van de rechteroorschelp heeft diverse knopjes. Hiermee pas je onder meer het volumeniveau aan, sla je nummers over en switch je tussen verschillende luistermodi. Belt iemand jou op? Geen probleem, want je kunt rechtstreeks via deze hoofdtelefoon praten. Zo voer je handsfree een gesprek. Via de Edifier Connect-app op een smartphone heb je toegang tot extra functies. Pas diverse audio-instellingen naar eigen smaak aan en bekijk het huidige batterijniveau. Je kunt kiezen tussen een zwarte en witte uitvoering.

0

Powered by

logo

Skullcandy Crusher Evo

De Skullcandy Crusher Evo is verkrijgbaar in een zwarte en grijze versie. Raak jij weleens draagbare apparaten kwijt? In dat geval komt de geïntegreerde Tile-tracker goed van pas. In een app zie je waar de zoekgeraakte bluetooth-koptelefoon is. De behuizing is opvouwbaar, waardoor je hem in de bijgesloten reishoes makkelijk meeneemt. Gunstig is de lange accuduur van 40 uur. Bij een lege batterij kun je bovendien weer snel luisteren. Na slechts tien minuten opladen kan de Crusher Evo er weer vier uur tegenaan. In plaats van bluetooth sluit je als alternatief een bronapparaat via de afneembare audiokabel aan.

Kun jij een nadrukkelijk hoorbare bas wel waarderen? De hoofdtelefoon bevat een schuifknop waarmee je naar eigen wens het basniveau instelt. Verder is de zogenoemde Audiodo-functie het vermelden waard. Hierbij analyseert de Skullcandy-app jouw gehoor, waarna er een persoonlijk geluidsprofiel wordt opgesteld. Deze over-ear-koptelefoon heeft zachte oorkussens en een hoofdband. De behuizing weegt 312 gram.

0

Powered by

logo

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

JBL Tune 720BT

Als je een betaalbare over-ear-koptelefoon van een bekend merk zoekt, is de JBL Tune 720BT een interessante kandidaat. Kies tussen een zwarte, blauwe, witte en paarse versie. Ondanks de lage aanschafprijs is er een behoorlijke accu met een capaciteit van 500 mAh ingebouwd. Volgens JBL gaat die op een volle batterijlading tot zo’n 76 uur mee. Opladen duurt met de bijgesloten usb-c-kabel ongeveer twee uur. Heb je weinig tijd? Na slechts vijf minuten opladen kun je weer drie uur luisteren.

De opvouwbare behuizing heeft op de rand van de rechteroorschelp diverse bedieningsknoppen. Daarmee beantwoord je een inkomende telefoonoproep en wijzig je het volume. Verder kun je op de 3,5mm-ingang de meegeleverde audiokabel aansluiten. Nuttig voor het geval de batterij leeg is! Met behulp van de JBL Headphones-app op een smartphone pas je diverse equalizerinstellingen aan. Versterk bijvoorbeeld naar behoefte de basweergave of hoge tonen. Een pluspunt is dat deze hoofdtelefoon soepel tussen meerdere bronapparaten kan switchen.

0

Powered by

logo

Soundcore Space One

Wil je een prijsvriendelijke draadloze koptelefoon met noise-cancelling kopen? De Soundcore Space One dempt een groot deel van de omgevingsgeluiden. Je kiest in de app tussen verschillende dempniveaus. Als actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld, biedt de oplaadbare accu een speeltijd van zo’n veertig uur. Zet je deze functie uit, dan kun je ongeveer 55 uur luisteren. Verder ondersteunt dit model snelladen. Vijf minuten opladen is namelijk goed voor een speeltijd van vier uur. De oorschelpen hebben zachte kussens en kunnen acht graden draaien. In combinatie met de zachte hoofdband leent de Space One zich goed voor lange luistersessies.

Deze hoofdtelefoon heeft een multipoint-functie. Dit betekent dat je meerdere bronapparaten via bluetooth kunt koppelen, zoals een smartphone, tablet en laptop. Kijk je op de computer naar een film en belt iemand jou ondertussen op? Stap dan geruisloos over naar de smartphone en voer een gesprek. Soundcore levert in de productdoos een reishoes, usb-oplaadkabel en analoog audiosnoertje mee. Je kunt kiezen tussen een zwarte, beige en blauwe uitvoering.

0

Powered by

logo

Philips TAH5205WT/00

Philips ontwikkelt diverse bluetooth-koptelefoons met een gunstige aanschafprijs. De witgekleurde TAH5205WT/00 is daarvan een goed voorbeeld. Overigens is het product ook in een zwarte versie te koop. In tegenstelling tot veel andere hedendaagse over-ear-hoofdtelefoons heeft dit exemplaar geen overdaad aan (prijsopdrijvende) functies. Wel bevat de behuizing een basknop waarmee je bij opzwepende muziekstijlen de laagweergave kunstmatig kunt opvoeren. Met de multifunctionele bedieningsknop skip je liedjes, pauzeer je een afspeellijst en neem je een inkomende oproep aan.

Voor oplaaddoeleinden heeft de TAH5205WT/00 een usb-c-ingang. Een volle accu houdt het volgens Philips maximaal 29 uur vol. Gelukkig ondersteunt de koptelefoon snelladen. Sluit het apparaat een kwartier aan op netstroom en luister vervolgens weer vier uur muziek. Vanwege de zachte oorkussens, gewatteerde hoofdband en het lichte gewicht claimt de fabrikant een hoog draagcomfort. De behuizing weegt slechts 210 gram, waardoor je de koptelefoon voor lange luistersessies kunt gebruiken. Dankzij het vouwbare ontwerp neem je het apparaat ten slotte makkelijk mee.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten