Sony WH-1000XM4: audiofiele koptelefoon met ANC in de aanbieding!

© Sony

Sony WH-1000XM4: audiofiele koptelefoon met ANC in de aanbieding!

Geplaatst: 25 november 2023 - 12:02

Aangepast: 15 mei 2024 - 09:39

Partnerredactie

Muziekliefhebbers opgelet! De veelgeprezen Sony WH-1000XM4 is nu wel héél betaalbaar. Deze draadloze hoofdtelefoon staat bekend om zijn uitstekende audiokwaliteit, hoge draagcomfort en lange accuduur. Bovendien hoor je dankzij de actieve ruisonderdrukking tijdens het luisteren geen hinderlijke omgevingsgeluiden. Het is dan ook een ideale metgezel voor onderweg. Wacht niet te lang, want deze Black Friday-actie is slechts tijdelijk geldig!

Partnerbijdrage - In samenwerking met Sony

Wie de onafhankelijke gebruikersreviews op Kieskeurig.nl leest, weet één ding zeker: met dit handzame audioproduct doe je gegarandeerd een goede aankoop. Aan de hand van de ruime over-ear-kussens, de gesloten constructie en actieve ruisonderdrukking (of ANC, dat staat voor active noise cancelling) kun je volledig in de muziek opgaan. Je hoort namelijk geen of nauwelijks geluiden meer vanuit de omgeving. Gebruik de WH-1000XM4 daarom gerust op drukke plekken, zoals in een chaotische kantoortuin of overvolle treincoupé. Je kunt je altijd en overal optimaal op een afspeellijst, podcast, luisterboek of video concentreren.

Nooit meer storende achtergrondgeluiden

Een belangrijke eigenschap is de functie actieve ruisonderdrukking. Sony beheerst deze techniek tot in de puntjes, waardoor je geen hinder van achtergrondlawaai ervaart. Twee gevoelige meetmicrofoons registreren omringende geluiden en sluizen deze gegevens vervolgens door naar de QN1-processor. Die berekent razendsnel een antigeluid. Hierdoor ontstaan er tegengestelde audiogolven die alle herrie uit de omgeving grotendeels opheffen. Denk onder meer aan rijdende auto’s, pratende mensen, klussende buren en een ronkende vliegtuigmotor.

Je kunt de ANC op elk moment in- en uitschakelen. Druk hiervoor op het knopje op de rand van de linkeroorschelp. Verder bepaal je in de Nederlandstalige Headphones Connect-app in welke mate je deze techniek toepast. Misschien wil je tijdens het luisteren bijvoorbeeld wel bereikbaar zijn voor collega’s of gezinsleden. De app biedt hiervoor slimme mogelijkheden. Zodra je begint met praten, pauzeert de audioweergave direct en laat de hoofdtelefoon omgevingsgeluid door. Dankzij stemherkenning voer je op elk moment een gesprek. Na afloop wordt de muziek vanzelf weer hervat.

Detailrijke en sprankelende audio

Hoor voortaan details die je wellicht eerder nooit opvielen. Met de WH-1000XM4 leer je jouw favoriete muziekalbums namelijk pas écht goed kennen. Beide oorschelpen hebben een kwalitatieve neodymium-audiodriver met een diameter van 40 millimeter. Alle details van audio-opnames komen aan het licht, zoals dat onopvallende basloopje van een bekend rocknummer of strijkers in een groot orkest.

Vanwege het grote frequentiebereik van 40 Hz tot 40 kHz klinkt de muziek sprankelend. Luister onder meer naar kraakheldere zang en strakke beats. Het dynamische geluid zorgt ervoor dat je niet zo gauw luistermoeheid ervaart. In de Headphones Connect-app pas je naar eigen wens de geluidsinstellingen aan. Kun jij opzwepende genres als hiphop, metal en dance wel waarderen? Schroef dan desgewenst het basniveau op.

Sony WH-1000XM4

© Sony

Urenlang ongestoord luisteren

Deze luxe bluetooth-hoofdtelefoon is ontworpen voor urenlang luisterplezier. Zo vallen de zachte oorkussens volledig over je oren. In combinatie met een aangename klemdruk gaat de WH-1000XM4 nergens irriteren. Bovendien is de behuizing met een gewicht van 254 gram behoorlijk licht. Je kunt hem gerust een dagdeel (of nog langer) achtereen gebruiken. Aan de hand van de verstelbare hoofdband kies je moeiteloos de beste pasvorm.

Voor uitgebreide luistersessies komt de lange accuduur goed van pas. Is de inwendige batterij via de bijgesloten usb-c-kabel eenmaal opgeladen, dan bedraagt de speeltijd maar liefst 30 uur. Als je de ANC uitschakelt, kun je zelfs 38 uur achter elkaar luisteren.

Is de accu onverhoopt leeg? Na slechts tien minuten opladen gaat deze bluetooth-koptelefoon weer vijf uur mee! Overigens kun je als alternatief ook via de meegeleverde audiokabel direct luisteren. Gebruik hiervoor gewoon de hoofdtelefoonuitgang van een smartphone, tablet of laptop. Kortom, je zit nooit om goede muziek verlegen!

Slimme bedieningsfuncties

Uiteraard wil je niet voor elk wissewasje de smartphone pakken. Met de WH-1000XM4 is dat ook helemaal niet nodig. Zodra je dit luisterapparaat inschakelt, laat je de smartphone lekker in je broek- of jaszak zitten. Belt iemand je? Neem het gesprek dan via een dubbele tik op de oorschelp aan en voer een gesprek handsfree.

De buitenzijde van de rechteroorschep bestaat uit een handig aanraakpaneel. Veeg omhoog om het volume op te schroeven en vooruit om naar het volgende liedje te gaan. De bediening via veegbewegingen voelt erg intuïtief aan. Even klaar met luisteren? Zet de koptelefoon dan af om de muziek te pauzeren. Als je hem weer opzet, gaat de audioweergave weer verder.

Tot slot kun je het audioapparaat ook met je stem bedienen. Er is namelijk ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent ingebakken. Zeg bijvoorbeeld dat je de nieuwste aflevering van een podcast of een bepaald muziekalbum wilt horen. De WH-1000XM4 voert jouw gesproken opdrachten gehoorzaam uit. Je kunt zelfs informatie opvragen, zoals een overzicht van het laatste nieuws of de weersverwachting.

Compleet uitgevoerd

Sony levert de WH-1000XM4 compleet af, zodat je geen losse accessoires hoeft te kopen. Zo berg je de hoofdtelefoon op in een stevige reishoes. Verder zijn er een oplaadsnoertje, vliegtuigadapter en audiokabel bijgesloten.

Sony WH-1000XM4 kopen

MediaMarkt en Bol. geven op deze audiofiele bluetooth-koptelefoon nu ruim 18 procent Black Friday-korting. Betaal in plaats van 245 euro nu maar 199 euro. Je kiest tussen drie chique kleurstellingen, namelijk zwart, zilver en blauw.

Check hier de Black Friday-deal bij BOL!

Check hier de Black Friday-deal bij Coolblue!

Black Friday Sony

© ID.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten