Bose Smart Soundbar 900 en de vele audiotechnieken

© PXimport

Bose Smart Soundbar 900 en de vele audiotechnieken

Audio

Geplaatst: 25 maart 2022 - 15:22

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Wesley Akkerman

Audiofabrikant Bose komt met wederom een nieuwe soundbar op de proppen, met de naam Smart Soundbar 900. De brede televisiebalk ondersteunt daarnaast Spatial-technologie, waardoor Dolby Atmos-content beter tot haar recht moet komen.

De Spatial-technologie klinkt op papier in elk geval enigszins indrukwekkend. Die technologie zorgt er namelijk voor dat verschillende lagen in de audio – zoals muziekinstrumenten en stemmen – gescheiden worden, waardoor het lijkt alsof ze vanuit verschillende hoeken van de kamer op je af komen. Je hebt hier niet per se Dolby Atmos voor nodig; dit werkt ook met andere content.

Daarnaast is er nog zoiets als Bose PhaseGuide, om het allemaal overzichtelijk te houden. Deze technologie moet dan weer op haar beurt zorgen voor een exacte positionering van geluidsbronnen, die vanuit een linker- of rechterhoek kunnen komen. Zelfs wanneer er geen speakers staan… Dat is nogal een belofte, maar eerlijk is eerlijk: soundbars weten vaker te overtuigen.

Veel audiotechnologieën van Bose

Zelfs zonder Dolby Atmos moeten horizontale ruimtelijke effecten daardoor goed klinken, zo belooft Bose, terwijl Bose TrueSpace de verticale dimensie voor haar rekening neemt. De soundbar mixt de signalen, waardoor er hoogte ontstaat in de audiobeleving. Daar heb je geen plafondspeaker voor nodig. Afijn, dat zijn mooie woorden allemaal, maar zoiets overtuigt (of niet) alleen in de praktijk.

© PXimport

Dan hebben we nog ADAPTiQ. Dit is een technologie die enige verstoring in de audiobeleving repareert, als het ware. Het kan zijn dat enkele meubels in huis roet in het eten gooien voor een pure audobeleving, maar ADAPTiQ kan dat dus voorkomen. En allemaal terwijl je de Bose Smart Soundbar 900 met slechts één hdmi-arc-kabel verbindt met de televisie.

Meteen multiroom mogelijkheden

Verder is het zo dat de soundbar met de originele naam wifi en bluetooth ondersteunt en dat er support is voor zowel Google Assistent als Amazon Alexa. Daarnaast komt er ook nog een app aan voor een directe bediening. Bovendien werkt de tv-balk met Spotify Connect, AirPlay 2 van Apple en enkele slimme speakers van het bedrijf, waardoor je meteen toegang hebt tot multiroom audio.

De soundbar heeft afmetingen van 5,82 bij ongeveer 10 bij 104 centimeter, waardoor die geschikt is voor de meeste televisies van 50-inch of groter. De Bose Smart Soundbar 900 is vanaf eind maart leverbaar in Nederland en heeft een prijs van 999,95 euro. Je legt er dus nog net geen duizend euro voor neer. Gezien het aantal audiotechnieken dat Bose erin propte, is de prijs enigszins verklaarbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000