Zo koppel je je Apple Watch los en wis je alle gegevens

© PXimport

Zo koppel je je Apple Watch los en wis je alle gegevens

Geplaatst: 16 februari 2021 - 07:15

Aangepast: 25 november 2022 - 10:47

Justin Doornekamp

Er kunnen veel redenen zijn om je Apple Watch los te koppelen van je telefoon, bijvoorbeeld als je van plan bent je slimme horloge te verkopen. Ook als je horloge niet goed meer werkt, kan het lonen om het te ontkoppelen en om alle gegevens te verwijderen. Gelukkig maakt Apple het je vrij gemakkelijk als je van plan bent je Apple Watch terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Voordat je je horloge terugzet naar de fabrieksinstellingen, is het belangrijk te beseffen dat je alle data op je Apple Watch verliest. Hoewel Apple in principe automatisch een back-up maakt van je gegevens voordat je je horloge reset, kan het geen kwaad om voor de zekerheid ook zelf, handmatig, een back-up te maken. 

Ontkoppelen en gegevens wissen

De makkelijkste en veiligste manier om je horloge te ontkoppelen, is door je iPhone in de buurt te houden van de Apple Watch. Ga vervolgens naar de Watch-app op je telefoon en tik op de naam die je je horloge hebt gegeven. Door te drukken op het oranje i-icoontje kom je in een menu terecht met enkelere andere instellingen en de optie Koppel Apple Watch los in het rood. Wanneer je daarop tikt, krijg je een waarschuwing dat je al je gegevens kwijtraakt. Als je daarmee akkoord gaat, kun je je Apple Watch ontkoppelen nadat je je Apple ID wachtwoord hebt ingevoerd.

© PXimport

Vervolgens wordt je horloge ontkoppelt van je smartphone, hetgeen enkele minuten kan duren, afhankelijk van hoeveel gegevens er op het horloge zijn opgeslagen. Als het proces is afgerond, ben je alle gegevens kwijt en heeft je iPhone geen verbinding meer met het horloge. Nu kun je je Apple Watch veilig verkopen of weer opnieuw instellen.  

Toch niet alles weg?

Soms kan het zijn dat je iPhone weliswaar de verbinding met je Apple Watch kwijt is, maar dat er toch nog wat gegevens op het horloge staan. In dat geval kun je naar de Instellingen-app op je horloge gaan via het grijze tandwieltje. Bij Algemeen vind je de optie Stel opnieuw in. Tik daarop en kies voor Verwijder alle inhoud en instellingen. Vervolgens worden al je gegevens verwijderd en wordt je horloge alsnog teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Bedenk dat je horloge hiermee wel gekoppeld blijft aan je account, dus het is belangrijk dat je eerst je Apple Watch ontkoppelt, voordat je via de laatstgenoemde manier al je gegevens verwijdert.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000