Apple Watch Ultra: wat kun je met die oranje knop?

Apple Watch Ultra: wat kun je met die oranje knop?

Geplaatst: 26 september 2022 - 05:07

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Wesley Akkerman

Waarschijnlijk is hij je al opgevallen: die oranje knop op de Apple Watch Ultra. De bijzondere aanvulling op de smartwatch van Apple doet het goed in de ogen van menig recensent. Maar wat kun je nou eigenlijk precies met die knop?

De Apple Watch-lijn levert tot nu toe smartwatches op die in de loop der jaren kleine stapjes maakten. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen de eerste Apple Watch en de Series 8, maar de stappen tussen de verschillende iteraties zijn niet al te groot. Met de Apple Watch Ultra wil Apple het echter over een andere boeg gooien door een robuust model uit te brengen.

Dat robuuste model is bedoeld voor mensen die van extreme sports houden. Bovendien beschikt deze Ultra over een aantal features waar andere Watches naar kunnen fluiten, want anders is er eigenlijk geen excuus om 999 euro aan een slim horloge uit te geven. Een van die redenen kan de nieuwe oranje knop zijn die we op de zijkant aantreffen. 

Apple Watch Ultra: wat kun je met die oranje knop?-22360623

Een overzicht van de features die de Apple Watch Ultra rijk is.

Oranje knop op de Apple Watch Ultra

Maar wat kun je nou met die knop in de kleur International Orange? De pilvormige knop heeft wat reliëf, waardoor je hem blind moet kunnen vinden. Daarnaast is het goed om te weten dat de knop aanpasbaar is. Dat betekent dat de knop verschillende dingen kan doen; het is maar net welke functie je instelt via de bijbehorende app, die je weer aantreft op je iPhone.

Maar er zijn ook standaardfuncties, waarmee Apple deze Watch Ultra uitrust. Zo kun je de knop een paar seconden indrukken om een luide sirene af te laten gaan (86 decibel), die mensen op 180 meter afstand moeten kunnen horen. Mocht je tijdens het uitoefenen van extreme sports onverhoopt een ongeluk krijgen, dan kun je op deze manier wellicht hulp inschakelen.

Je kunt de oranje knop op de Apple Watch Ultra ook gebruiken voor het activeren van een work-out. Doe je weleens mee aan die triathlon bij jou in het dorp, dan kun je met een druk op de knop van sportsegment wisselen. De Ultra weet dan wanneer je zwemt, fietst of hardloopt. Bovendien kun je hiermee een racesegment markeren of een knooppunt aanmaken via het kompas.

Daarnaast zijn er opties als Backtrack, waarmee je gemaakte stappen volgt wanneer je verdwaald bent, en maak je handig gebruik van Snelkoppelingen. Wanneer je de Apple Watch Ultra voor het eerst instelt, dan bepaal je een functionaliteit voor de knop. Maar later kun je via de instellingen natuurlijk ook andere opties instellen. Je bepaalt dan tevens wat er gebeurt als je de knop één keer of meerdere keren indrukt.

De nieuwste Apple Watch koop je onder meer hier!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten