watchOS 8 gepresenteerd: dit is er nieuw

© PXimport

watchOS 8 gepresenteerd: dit is er nieuw

Connected health

Geplaatst: 7 juni 2021 - 16:59

Aangepast: 14 december 2022 - 10:25

Rens Blom

Apple heeft watchOS 8 voor de Apple Watch officieel aangekondigd. Het besturingssysteem is via een update beschikbaar voor ondersteunde modellen van het slimme horloge.

De aankondiging vond plaats tijdens Apple's jaarlijkse WWDC-conferentie, waarop het traditiegetrouw nieuwe software onthult. Zo presenteerde Apple ook iOS 15 voor de iPhone en iPadOS 15 voor de iPad.

watchOS 8: de verbeteringen uitgelegd

watchOS 8 is de nieuwste versie van het besturingssysteem dat op de Apple Watch geïnstalleerd is. Nieuw in watchOS 8 zijn verbeteringen op het fitnessvlak. De smartwatch moet je mentale en fysieke gezondheid nog beter in de gaten kunnen houden, bijvoorbeeld omdat de software nieuwe work-outs begrijpt. De Breathe-app is verbeterd en kan je nu meer ademhalingsoefeningen voorschotelen. Ook kan de app je vragen stellen waar je op kunt reflecteren. Bijvoorbeeld: denk aan iets wat je leuk vindt en vraag jezelf af waarom je het zo leuk vindt.

© PXimport

Apple heeft het besturingssysteem ook verbeterd door een aantal van zijn eigen apps te vernieuwen. Die hebben een likje verf gekregen en ogen daarom moderner en gebruiksvriendelijker. watchOS 8 bevat daarnaast nieuwe wijzerplaten om je slimme horloge meer te personaliseren. Zo introduceert Apple een portretmodus voor je foto-achtergrond op het horloge. De Foto's-app op de Watch is ook uitgebreid. Je kunt foto's nu vanaf je horloge delen via de Berichten-app en Mail-app. Dit gaat via spraakbediening, schrijven op het scherm en het toevoegen van smiley's. 

Ook handig: je kunt nu meerdere timers instellen op het horloge en een spraakbericht sturen naar alle Siri-apparaten, als een intercom-functie. Je bericht klinkt dan bijvoorbeeld uit de HomePods in je huis. Leuk, al is het nog niet duidelijk of deze functie direct in Nederland werkt.

watchOS 8 downloaden

De watchOS 8-update komt beschikbaar voor de Apple Watch Series 6, 5, 4 en SE. In de komende maanden gaat Apple de software testen. De finale update wordt pas in het najaar verwacht.

Tegen die tijd gaan we waarschijnlijk ook de Apple Watch Series 7 zien. Die nieuwe smartwatch(serie) presenteert Apple vermoedelijk tegelijk met de iPhone 13-reeks. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000