Je Apple Watch verkopen? Hier moet je aan denken...

Als je je iPhone wilt verkopen moet je eraan denken om hem volledig te wissen zodat je persoonlijke gegevens er niet meer op staan. Maar hoe zit het met de Apple Watch? Hier lees je waar je op moet letten voordat je jouw Apple-smartwatch gaat doorverkopen.

De Apple Watch is eigenlijk net als je iPhone een kleine computer waarop persoonlijke gegevens en bestanden staan opgeslagen. Voordat je je Apple Watch aan iemand anders verkoopt is het dan ook een goed idee om hem helemaal te wissen. Lees ook: Zo verkoop je je Apple-producten.

Het is aan jou of je een back-up wilt bewaren, want zonder een Apple Watch heb je misschien weinig aan de dingen die erop staan. Maar als je denkt dat je op een gegeven moment een andere Apple Watch aan zult schaffen (bijvoorbeeld als je op een ander model wilt overstappen), dan is het handig om een back-up te hebben.

Automatische back-ups

Om ervoor te zorgen dat je niets kwijtraakt, moet je eerst een back-up van je Apple Watch maken. Gelukkig wordt er automatisch een back-up van je gekoppelde Apple Watch gemaakt wanneer je iPhone geback-upt wordt via een handmatige iTunes back-up of een automatische iCloud back-up.

De volgende dingen worden in een back-up van je Apple Watch opgenomen:

- Algemene systeeminstellingen zoals instellingen voor de helderheid, haptische feedback en geluid, opgeslagen wifi netwerken, wijzerplaat enzovoorts;

- Instellingen voor Aandelen, Agenda, Mail en Weer;

- Data en instellingen van specifieke apps zoals Kaarten;

- Data van gezondheid en fitness, zoals je geschiedenis, prestaties en data die je zelf hebt ingevoerd. Hiervoor moet je wel iCloud of een versleutelde iTunes back-up gebruiken;

- Taal en tijdszone.

© PXimport

Het volgende wordt niet opgenomen in een back-up van je Apple Watch:

- De passcode van je Apple Watch;

- Afspeellijsten die naar je Apple Watch gesynchroniseerd zijn;

- Activiteit en Workout kalibratiedata van je Apple Watch;

- Bankpassen en creditcards die op de Apple Watch voor Apple Pay gebruikt worden.

Geforceerde back-ups

Als je je Apple Watch gaat verkopen wil je misschien graag voor de zekerheid een hele recente back-up hebben. Hier leggen we uit hoe je handmatig een Apple Watch back-up kunt forceren zodat je de allerlaatste instellingen en data kunt meenemen. Dit heeft alleen zin als je echt op dat moment een back-up wilt maken voordat je het apparaat gaat wissen. Voor gewoon gebruik zijn automatische back-ups voldoende.

© PXimport

Om een back-up te kunnen forceren moet je je Apple Watch ontkoppelen. Dat kan vanaf je iPhone of vanaf je Apple Watch.

Ga naar de Apple Watch app op je iPhone en druk op Mijn Watch. Ga naar Apple Watch en kies Koppel Apple Watch los. Druk nogmaals op deze optie om je keuze te bevestigen. Er wordt dan meteen een back-up van je Apple Watch op je iPhone opgeslagen, en je Apple Watch wordt volledig gewist.

Je Apple Watch wissen

Als je je Apple Watch vanaf je iPhone ontkoppelt (zie hierboven) wordt hij volledig gewist nadat er een back-up naar je iPhone gemaakt is.

Je kunt je Apple Watch ook wissen zonder je iPhone te gebruiken, maar dan wordt er geen back-up gemaakt! Dit kan handig zijn als je een Apple Watch gekocht hebt van iemand die het apparaat niet van tevoren gewist heeft, of als je geen toegang hebt tot je gekoppelde iPhone maar toch je Apple Watch meteen wilt wissen. Hiervoor moet je wel de passcode weten.

Ga op je Apple Watch naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Bevestig je keuze en je Apple Watch wordt helemaal gewist zonder dat er een back-up wordt gemaakt. De fabrieksinstellingen worden vervolgens hersteld en je Apple Watch is als nieuw.

Als je de passcode van je Apple Watch niet meer weet, of als je de Apple Watch van iemand gekocht hebt die het apparaat niet gewist heeft en je de passcode niet gegeven heeft, kun je de fabrieksinstellingen toch herstellen.

Koppel je Apple Watch aan de oplaadkabel en zorg dat hij wordt opgeladen. Houd de knop op de zijkant van het apparaat ingedrukt totdat er een menu verschijnt met de optie Zet uit. Houd deze optie op het scherm ingedrukt totdat de optie Wis alle inhoud en instellingen verschijnt. Druk erop, en je Apple Watch wordt volledig hersteld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000