3 tips voor Spotify op je smartwatch

© PXimport

3 tips voor Spotify op je smartwatch

Geplaatst: 9 mei 2022 - 10:58

Aangepast: 14 december 2022 - 09:57

Justin Doornekamp

In augustus vorig jaar rolde Spotify een update uit voor de Wear OS-versie van de muziekapp. Daarmee werden de mogelijkheden van muziek luisteren via je slimme horloge uitgebreid. Wij geven 3 tips voor Spotify op je smartwatch.

Tip 1: Offline luisteren

Met de laatste update is het mogelijk om afspeellijsten, albums en podcasts te downloaden op je horloge. Dit betekent dat je je telefoon niet meer hoeft mee te nemen als je muziek wilt luisteren tijdens het hardlopen of fietsen. Je hebt wel een abonnement op de streamingdienst nodig en je smartwatch moet draaien op Wear OS 2.0 of later. Gratis gebruikers kunnen alleen naar podcasts in de offline modus luisteren. 

In Spotify op je smartphone kun je voor de optie Download to watch kiezen om muziek op je horloge te downloaden. Heb je je telefoon niet bij de hand? Open dan Spotify op je horloge, zoek naar muziek en tik vervolgens op de downloadknop om de muziek te downloaden op je smartwatch.

Wil je zien hoe ver de downloads zijn? Ga dan naar de downloadssectie binnen de app. Wanneer content offline beschikbaar is, dan zie je een groene pijl staan (net zoals de offline muziek die aanwezig is op je smartphone).

Heb je een Apple Watch, dan kun je al langer nummers op je horloge zetten. Dit doe je in de Spotify-app op je Apple Watch.

Nummers downloaden op een Apple Watch kon al langer.

© PXimport

Tip 2: nummers verwijderen van je horloge

Op je slimme horloge kun je niet oneindig veel nummers zetten: dit is afhankelijk van hoeveel opslagruimte je op je smartwatch beschikbaar hebt. Meestal kun je diverse afspeellijsten of een honderdtal nummers opslaan. Op een gegeven moment wil je de nummers die je hebt opgeslagen op je horloge dus verwijderen om plaats te maken voor andere liedjes. Dit kun je doen door Spotify te openen op je horloge en vervolgens te kiezen voor Bibliotheek. Kies voor Downloads bewerken en tik vervolgens op Verwijderen bij een gedownloade afspeellijst of podcast. Scrol naar de onderkant van het scherm om via Alles Verwijderen ieder nummer in de lijst van je horloge te halen. Helaas kun je niet vanaf alle horloges nummers verwijderen. Je zult dan op je pc of smartphone het nummer uit een afspeellijst moeten halen. 

Tip 3: Siri gebruiken

Heb je een Apple Watch met watchOS 6 of hoger, dan kun je ook Siri gebruiken voor Spotify. Door middel van handige stemcommando’s kun je onder meer door je bibliotheek bladeren, recent afgespeelde nummers bekijken, nummers pauzeren en het volume wijzigen. Net als op je iPhone of iPad zeg je Hey Siri, gevolgd door de spraakopdracht en daarna op Spotify. Denk aan Hey Siri, speel mijn Discover Weekly-playlist af op Spotify. De toevoeging op Spotify is nodig om te voorkomen dat er muziek wordt afgespeeld via de standaard Muziek-app van Apple.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000