Apple Watch toont rode of groene slang, en nu?

© PXimport

Apple Watch toont rode of groene slang, en nu?

Geplaatst: 28 april 2022 - 09:04

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Wesley Akkerman

Als eigenaar van een Apple Watch heb je ze mogelijk al eens voorbij zien komen: de rode of groene slangen. De visuele waarschuwingen laten zien dat er iets mis gaat tijdens het opladen van het slimme apparaat. Wat kun je daar aan doen? We nemen de opties met je door in dit artikel.

Wanneer je een rode slang op het scherm van je Apple Watch ziet, dan betekent dat dat het apparaat geen energie meer heeft. Je herkent de slang aan een rood bliksemschichtje, met daaraan een lange usb-kabel (van veraf lijkt het een beetje op een slang). Als je dit op het display ziet staan, dan moet je de Apple Watch dus opladen. 

Daarnaast is er ook een groen bliksemschichtje die je kunt tegenkomen. Die laat zien dat er wel stroom aanwezig is in de Watch, maar dat er te weinig energie is om ingeschakeld te kunnen worden. Wat kun je tegen beide boodschappen doen?

Lees ook: 5 tips om de batterijduur van je Apple Watch te verlengen

Apple Watch-slangen laten weggaan

De eerste oplossing die we aandragen is een officiële usb-adapter te gebruiken van Apple. Dat is zo’n blokje dat je in het stopcontact steekt, waar de usb-kabel van de Apple Watch in gaat. Dan weet je zeker dat de smartwatch van genoeg elektriciteit voorzien wordt, voor het oplaadproces. 

Gebruik geen third-party alternatieven en stop de usb-kabel ook niet in een laptop of een andere poort. Maak alleen gebruik van de officiële accessoires van Apple. Zorg er ook voor dat de Watch tenminste zes uur opgeladen wordt voordat je weer verdergaat met handelen.

Apple Watch toont rode of groene slang, en nu?-18817700

© PXimport

Mocht dit niet helpen, controleer dan of een andere, officiële, kabel een ander resultaat oplevert. Het kan namelijk zijn dat de gebruikte kabel kapot is van binnen, om wat voor reden dan ook. Daarnaast kan het helpen de Apple Watch een keertje compleet leeg te laten lopen.

Haal hem van je pols en leg hem op de kast, en laad hem voorlopig niet op. Het kan tot een week duren voordat het systeem volledig leeg is. Je weet zeker dat de Watch leeg is op het moment dat die vervelende slangen uit beeld verdwijnen. Na het leeglopen kun je hem een keer proberen op te laden.

Apple Watch resetten

Tot slot kun je proberen de Apple Watch van een hard reset te voorzien. Je dwingt de smartwatch daarmee alle interne systemen opnieuw op te laten starten, waardoor het probleem wellicht verdwijnt. Je kunt dit doen terwijl je de Watch aan de oplader hebt hangen.

Lees ook: Valdetectie op Apple Watch inschakelen

Druk hiervoor het kroontje en de powerknop voor tien seconden in. Als het goed is gaat het scherm op zwart; dan gaat de smartwatch dus uit. Vervolgens gaat het apparaat vanzelf aan. Mocht ook dit niet helpen, neem dan contact op met de klantenservice van Apple, want dan is er wellicht iets anders aan de hand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000