Review: PineTime smartwatch

© CIDimport

Review: PineTime smartwatch

Geplaatst: 13 maart 2022 - 13:28

Aangepast: 19 september 2022 - 13:33

Redactie ID.nl

Smartwatches genoeg, maar ze kosten veelal honderd euro of meer én hebben dichtgetimmerde software. Pine64 pakt het anders aan. Het bedrijf, bekend van de PinePhone, PineTab en PineBook Pro, verkoopt een smartwatch van omgerekend slechts twintig euro.

Review: PineTime smartwatch

De PineTime draait open software waar steeds meer ontwikkelaars apps voor uitbrengen. De standaardsoftware is InfiniTime, maar dat kun jij aanpassen. Mits je de technische kennis hebt, want deze smartwatch is echt voor hobbyisten bedoeld die het leuk vinden om (eenvoudig) te sleutelen. Vanaf je smartphone kun je via bluetooth de software op de smartwatch aanpassen, bijvoorbeeld.

Als slim horloge presteert de PineTime overigens wisselend. Het 1,3inch-scherm is goed afleesbaar, de behuizing is waterdicht en de accu gaat een kleine week mee. De stappenteller is nauwkeurig, de hartslagmeter daarentegen niet. En het horloge heeft weinig opslagruimte voor apps. Het aantal telefoon-apps is ook beperkt. Aan de andere kant: voor twintig euro kun je natuurlijk niet te veel verwachten.

Conclusie

Spotgoedkope smartwatch is leuk speelgoed voor technisch onderlegde hobbyisten.

Adviesprijs: $ 27,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/pine64

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten