Een betere gezondheid dankzij sextoys

Een betere gezondheid dankzij sextoys

Erotiek

Sextoys

Geplaatst: 11 oktober 2022 - 11:21

Aangepast: 17 april 2023 - 13:33

Redactie

Sexspeeltjes zijn leuk, verleidelijk en ook nog eens goed voor je gezondheid. Niet voor niets weten mensen sinds de coronapandemie massaal de weg naar de (online) erotiekshop of plaatselijke drogist te vinden. Met de juiste sextoys neem je écht even een momentje voor jezelf. Of je ontspant juist samen met een partner. Dat bezorgt je niet alleen een aangenaam gevoel, maar het levert ook daadwerkelijke gezondheidsvoordelen op. Kortom, waar wacht je nog op?!

Stressvrij leven

Ieder mens heeft ontspanning nodig. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met een goed boek, leuk televisieprogramma óf aanlokkelijk seksspeeltje. Laatstgenoemd attribuut zou je misschien niet in dit rijtje verwachten, maar sextoys zijn een niet te onderschatten ontspanningsmiddel. Dat zit namelijk zo. Vanwege de stimulerende werking bereik je met een sexspeeltje gemakkelijker een hoogtepunt. En wanneer je een hoogtepunt bereikt, komen er allerlei hormonen en andere stofjes vrij. De site ScienceAlert (die helemaal draait om wetenschappelijk nieuws dat gebaseerd is op bewijs én dat gefact-checkt is) noemt onder meer dopamine en oxytocine. Dopamine is een feel-good neurotransmitter die wordt gelinkt aan genot en stemming. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Ook komen er endorfines vrij, die de aanmaak van stresshormonen blokkeren (waarover je hier meer kunt lezen).

Wat overblijft is dus een puur ontspannen gevoel! En doe je dat relaxen graag in bad? Dat komt mooi uit, want veel moderne speeltjes zijn waterbestendig. Hoe ontspannen wil je het hebben?

De waterdichte Satisfyer Pro 2 is een breed verkrijgbare sextoy om maximaal mee te ontspannen.

Betere bloedomloop

Zelfbevrediging met een sextoy bezorgt mensen dus veel ontspanning. Maar ook voor je fysieke gesteldheid hebben de speeltjes een positieve invloed. Zo resulteert een (naderend) orgasme in een betere bloedsomloop. Je zet bij deze activiteit onbewust het hart stevig aan het werk. Het is te vergelijken met het beklimmen van twee trappen of stevig doorstappen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Hierdoor bereikt het bloed gemakkelijker alle uithoeken van het menselijk lichaam. Dat biedt tal van voordelen, zoals een hogere weerstand tegen ziektes.

Verbeter de slaapkwaliteit

Wie moeite heeft met slapen, zou eens een goed sexspeeltje moeten uitproberen. Veel mensen vallen na een heftige climax tenslotte als een blok in slaap. Hoe zit dat precies? De reden is simpel. Er komen na de (solo)daad bepaalde stofjes vrij die een positieve werking hebben op het slaapmechanisme, zoals het hormoon serotonine. Serotonine zorgt ervoor dat je je gelukkig en slaperig kunt gaan voelen. Oxytocine speelt ook een rol, volgens LiveScience. Wanneer dat wordt aangemaakt, wordt ook vaak melatonine aangemaakt. En dat ken je misschien beter als het slaaphormoon …

Pieker je ergens over? Een greep in het nachtkastje voorkomt een gebroken nacht en bijbehorend ochtendhumeur.

Voor een goede nachtrust is het fijn om een seksspeeltje in de buurt te hebben.

© Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio

Voor iedereen

Volgens diverse bekende erotiekshops steeg de verkoop tijdens de coronapandemie tot recordhoogten. Logisch, want mensen zochten in deze inktzwarte periode naar alternatieve manieren om alleen of samen te ontspannen. Een lichtpuntje, want daarmee verdween het taboe ook iets meer naar de achtergrond. Internet maakt het mogelijk om discreet te shoppen, zodat je aan niemand geheimen hoeft prijs te geven. Interesse? Het aanbod is ontzettend divers. Er bestaat voor iedereen wel een sexspeeltje waar hij of zij zich prettig bij voelt.

Bekijk het aanbod sexspeeltjes op Bol.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000