Elektrische damesfiets kopen? Hier moet je op letten

Elektrische damesfiets kopen? Hier moet je op letten

Elektrische fiets

Geplaatst: 18 april 2019 - 07:35

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Mooi weer, zonnetje, de lentegeur hangt overal: tijd om een rondje te fietsen. En waarom zou je dat niet op een e-bike doen? Ga je een elektrische damesfiets kopen, dan moet je op een paar dingen letten. Hier leggen we uit welke dat zijn.

Dé ideale elektrische damesfiets

De e-bike (elektrische fiets) is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je ziet ze in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren. Voor sommige mensen is hun elektrische fiets een dagelijks vervoersmiddel naar hun werk. Een e-bike kan echter ook een sportieve partner voor fietstochten en een betrouwbare boodschappenhulp in de stad zijn. Juist omdat er zoveel modellen zijn, kan het kiezen van dé ideale elektrische fiets echter een behoorlijke uitdaging zijn. Maar hoe kom je er nu achter welke elektrische fiets bij jouw wensen en eisen past?

Een lage instap

Om te beginnen, is het zaak het frametype van je toekomstige e-bike te bepalen. Bij het frametype worden bijvoorbeeld de damesfiets, herenfiets en de fiets met lage instap onderscheiden. Een damesfiets kenmerkt zich vooral door een lage stang. De hoge middenstang die kenmerkend is voor herenfietsen is een overblijfsel uit de 19e eeuw, toen deze nog nodig was om ervoor te zorgen dat het frame stijf genoeg was. Dat is tegenwoordig echter helemaal niet meer nodig: damesfietsen zijn net zo stevig. Naast de damesfiets onderscheiden we ook nog de fiets met lage instap. Dit frametype maakt het nog gemakkelijker om op en af te stappen.

Een damesfiets voor heren

De herenfiets lijkt steeds verder uit het straatbeeld te verdwijnen. Een man kan namelijk ook prima op een damesfiets fietsen. Zeker voor heren die moeite hebben met het opstappen, kan het handiger zijn om voor een damesfiets of model met lage instap te kiezen. Het is echter vaak wel zo dat damesfietsen iets kleiner zijn dan herenfietsen. Op die manier kunnen vrouwen namelijk gemakkelijker bij het stuur en de trappers. Wij raden daarom altijd aan een proefrit te maken voordat je een elektrische fiets koopt, zodat je zelf goed het verschil kunt voelen.

Dagelijks gebruik

Er zijn echter nog meer kenmerken om te overdenken voordat je een elektrische damesfiets koopt. De belangrijkste vraag heeft te maken met het gebruik: waarvoor ga je de fiets gebruiken? Als je de e-bike bijvoorbeeld vaak gebruikt om boodschappen te doen, dan is een fiets met een stevige bagagedrager prettig. Hierover kun je namelijk fietstassen hangen, om de boodschappen in te vervoeren. Of stel dat je elke dag op en neer naar je werk fietst. In dat geval is een fiets met gesloten kettingkast vaak een goede keuze. De gesloten kettingkast zorgt er namelijk voor dat je broek niet tussen de ketting kan komen.

Een steuntje in de rug

Je gebruikt een e-bike in principe als een gewone fiets. Het grote verschil is de motor, die je tijdens het fietsen een comfortabel steuntje in de rug geeft. Zeker als het hard waait, je een lange afstand moet afleggen of zelf trappen lastig is, kan het fijn zijn te kiezen voor een e-bike. Het is trouwens ook niet zo dat je niet sportief bent met een e-bike, want je bepaalt uiteindelijk zelf hoe hard je trapt. Een elektrische fiets biedt je op deze manier optimaal fietsplezier met minimale inspanning.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000