Online spelletjesmaker Zynga koopt Omgpop, de maker van Draw Something, het op smartphones in heel korte tijd bijzonder populair geworden spelletje.

Draw Somthing is een spelletje voor Android en iOS waarbij de speler zijn tegenspeler een woord moet laten raden door het met een tekening uit te beelden. Het spel is nu ruim een maand beschikbaar en is al meer dan 30 miljoen keer gedownload. Dit maakt het een van de meest populaire nieuwe games op iOS en Android. Draw Something staat hoog in de ranglijst van zowel de betaalde als de gratis iTunes apps. Bij Android Play staat het in beide categorieën op de eerste plaats. Ook is het bij Facebook het meest populaire spel van dit moment. Het tekenspelletje heeft 35 miljoen geregistreerde gebruikers, 10 miljoen dagelijks actieve gebruikers en toont ongeveer 1 miljard advertenties per dag. Naar verluidt zou het spel ongeveer $250.000 per dag opleveren.

Zynga is de maker van populaire Facebookgames zoals Farmville. Zynga koopt het bedrijf OMGpop voor een geschat bedrag van 210 miljoen dollar. Omgpop heeft 40 mensen in dienst en heeft de afgelopen jaren al een aantal spelletjes op zijn naam staan. Het ontwikkelteam van Draw Something wordt in stand gehouden.

Zie ook het demofilmpje:

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000