Zo zorg je dat Edge na een crash je tabbladen niet opnieuw opent

© PXimport

Zo zorg je dat Edge na een crash je tabbladen niet opnieuw opent

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 september 2016 - 10:56

Aangepast: 24 november 2022 - 12:08

Chwhynny Overbeeke

Als Microsoft's browser Edge crasht, worden automatisch alle tabbladen en vensters geopend die je voor de crash open had staan. Dat is echter niet altijd handig. Met de functie AutoRecover in Edge zorg je dat tabbladen niet opnieuw laden na een crash.

Het kan gebeuren dat Edge crasht en geforceerd wordt afgesloten. Wanneer je de browser opnieuw opent, worden de tabbladen die je tijdens de crash open had staan opnieuw geopend. Dat kan handig zijn, maar als één van die tabbladen een website probeert te laden die verantwoordelijk was voor de crash heb je een probleem. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Edge je tabbladen niet opnieuw zal laden na een crash. Lees ook: Hoe schakel je Tab Previews uit in Microsoft Edge?

Register editor gebruiken

Er is geen aparte instelling in Edge zelf of in Windows 10 die ervoor zorgt dat de browser je openstaande tabbladen niet opnieuw zal laden. Hiervoor zul je in het Windows register moeten rommelen, waarin alle belangrijke instellingen van je computer zijn opgeslagen. Daarom is het van belang dat je de instructies hieronder precies volgt en geen andere dingen aanpast of weggooit.

Typ in de zoekbalk naast de startknop de tekst regedit, klik met de rechtermuisknop op het zoekresultaat en kies Als administrator uitvoeren.

Navigeer in het linker paneel naar de registersleutel HKEY_CURRENT_USER/Software/policies/Microsoft/ zoals je dat in de Windows Verkenner zou doen. Klik ergens in het rechter paneel op de rechtermuisknop en kies Nieuw > Sleutel. Geef de nieuwe sleutel de naam MicrosoftEdge.

AutoRecover instellen

Navigeer in het linker paneel naar deze nieuwe sleutel MicrosoftEdge. Klik ook hier ergens in het rechter paneel op de rechtermuisknop en kies Nieuw > Sleutel. Geef deze sleutel de naam Recovery.

Navigeer in het linker paneel naar deze nieuwe sleutel Recovery en klik ergens in het rechter paneel op de rechtermuisknop en kies Nieuw > DWORD (32-bit) Waarde. Geef deze waarde de naam AutoRecover. Open de waarde AutoRecover, geef het de waarde 2 en klik op OK.

Navigeer in het linker paneel naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft en maak ook hierin de geneste sleutels MicrosoftEdge >Recovery aan. Maak in de sleutel Recovery een nieuwe DWORD (32-bit) Waarde met de naam AutoRecover aan en geef deze de waarde 2.

Voortaan zal Edge na een crash slechts een enkel tabblad openen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000