© PXimport

Zo kun je je printer hernoemen

Geplaatst: 25 april 2021 - 10:56

Aangepast: 14 december 2022 - 10:29

Dirk Schoofs

Bij het toevoegen van een printer in Windows 10 krijgt die machine altijd een standaardnaam. Meestal is dat de naam van de fabrikant gevolgd door het modelnummer van dat apparaat. Heb je meerdere printers thuis of op kantoor, dan kun je die – net als je eigen kroost – gemakkelijker uit elkaar houden als je ze een herkenbare naam geeft. Zo kun je je printer hernoemen.

Stap 1: Via de Instellingen

Wanneer je slechts één printer hebt, is er niet zo’n probleem. Maar als je met je huisgenoten of collega’s meerdere printers in een netwerk deelt, dan kan het wel verwarrend worden. Noem dan de printer voor foto’s bijvoorbeeld Fotoprinter en de machine waarmee je voornamelijk tekst afdrukt Documentprinter. Staan de printers in verschillende kamers, dan kun je er ook voor kiezen de naam van de kamer aan de printer te geven. 

Bij Printers en scanners zie je welke printers er allemaal in jouw netwerk aanwezig zijn.

© PXimport

Stap 2: Printereigenschappen

Je kunt de naam van de printer op twee manieren wijzigen. De eerste manier is via de Instellingen. Druk op Windows-toets+I of ga naar Start en klik daar op het pictogram Instellingen. Daar kies je het onderdeel Apparaten. Vervolgens selecteer je aan de linkerkant Printers en scanners. Klik dan op de printer waarvan je de naam wilt wijzigen. Er verschijnen drie knoppen onder deze printer: Wachtrij openen, Beheren en Verwijderen. Klik op Beheren. Hierdoor kom je in een nieuw venster waar je de in het blauw het kopje Printereigenschappen ziet staan. Pas wanneer je daarop klikt, kom je bij de eigenschappen van de printer. In het tekstvak kun je de huidige naam door een nieuwe naam vervangen. Druk op Enter of selecteer OK. Je zult zien dat de nieuwe naam wordt opgeslagen. Zo weet je zeker dat je de juiste printer hebt gekozen als je iets wilt afdrukken.

Wijzig de naam bij de printereigenschappen.

© PXimport

Stap 3: Configuratiescherm

De tweede manier om de naam van de printer te wijzigen gaat via het Windows Configuratiescherm. Klik op Start en typ configuratiescherm. Open het met een druk op Enter. In dit scherm selecteer je Apparaten en printers weergeven. Daarna zie je alle apparaten, multimedia-apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de printer waarvan je de naam je wilt aanpassen. Klik op Eigenschappen van printer om de printer een andere naam te geven, op dezelfde manier als in stap 2 uitgelegd is. 

Ook via het Configuratiescherm kom je bij de eigenschappen waar je de printernaam kunt aanpassen.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000