World of Warcraft verliest 1,1 miljoen spelers

© PXimport

World of Warcraft verliest 1,1 miljoen spelers

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 3 augustus 2012 - 07:13

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Elmar Rekers

World of Warcraft is het afgelopen kwartaal 1,1 miljoen spelers kwijtgeraakt. Dat maakt uitgever en ontwikkelaar Blizzard vrijdag bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Doordat ruim een miljoen gamers hun abonnement op de MMORPG hebben opgezegd, verliest Blizzard zo'n tien procent van het totale spelersbestand. De succesvolle pc-game verliest al ruim een jaar aanzienlijke hoeveelheden spelers.

Momenteel betalen nog negen miljoen mensen voor toegang tot de online spelwereld. In 2010 waren dat er nog ruim 12 miljoen. Blizzard laat weten dat vooral gamers uit Aziatische landen de game hebben verlaten.

Volgens de uitgever en ontwikkelaar is het verlies vooral te wijten aan het ontbreken van nieuwe content voor de MMO-game. Daarnaast zouden veel spelers momenteel liever hun tijd in Diablo III steken, een andere game van Blizzard.

Mists of Pandaria

Middels Mists of Pandaria, de vierde uitbreiding voor World of Warcraft, hoopt het bedrijf veel van de verloren spelers weer terug te winnen. De content staat gepland voor een release in september. Geruchten over een geheel nieuwe MMO van Blizzard gaan al enige tijd rond, maar een officiële aankondiging hiervan laat nog altijd op zich wachten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000