Verkoop Nintendo Wii U verder in het slop

© PXimport

Verkoop Nintendo Wii U verder in het slop

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 31 juli 2013 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Elmar Rekers

De verkoop van Nintendo’s Wii U-console is het afgelopen kwartaal wederom gekelderd. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de Japanse spellenmaker woensdag bekend maakte. In de ‘overige markten’, waar Nintendo onder meer Europa onder schaart, zijn de afgelopen drie maanden minder dan 10.000 consoles verkocht.

Nintendo laat woensdag weten dat er wereldwijd 160.000 Wii U-systemen zijn verkocht (pdf) gedurende het afgelopen kwartaal. Ter vergelijking: het kwartaal ervoor gingen er nog 390.000 spelconsoles over de toonbank, het laatste kwartaal van 2012 waren dat er ruim 3 miljoen. Zelfs de Wii, de voorganger van de Wii U, deed het de afgelopen drie maanden beter met 210.000 verkochte units.

Nintendo zegt dat de tegenvallende verkoop “vooral te wijten is aan de lancering van slechts enkele grote games op het systeem.” De komende maanden belooft de fabrikant met een aantal grote namen naar de Wii U (review) te komen, welke de verkoop van de console moeten gaan opkrikken.

Nintendo 3DS

Hoewel de Wii U-verkoop dus verder in het slop raakt, wist Nintendo verrassend genoeg wel een winst van 8,6 miljard yen (66 miljoen euro) te presenteren. Dit vooral dankzij de aantrekkende populariteit van de 3DS-handheldconsole. Dit apparaatje werd het afgelopen kwartaal wereldwijd 1,4 miljoen keer verkocht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000