Veilig mailen met DuckDuckGo E-mail Protection

Veilig mailen met DuckDuckGo E-mail Protection

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 december 2022 - 08:32

Aangepast: 10 maart 2023 - 09:58

Dirk Schoofs

E-mail Protection is de nieuwste gratis veiligheidsdienst van DuckDuckGo. We kennen deze ‘eend’ al langer als privacyvriendelijk alternatief voor de zoekmachine Google. DuckDuckGo heeft nu ook een tussenstation voor e-mailverkeer dat alle onzichtbare trackers uit het mailberichten poetst voordat die in je normale mailbox belanden.

DuckDuckGo Privacy Essentials

E-mailtrackers zijn meestal heel kleine afbeeldingen, die men ook wel trackingpixels noemt. Adverteerders gebruiken ze om te volgen of en wanneer je hun e-mail opent. Hiermee achterhalen ze bovendien de locatie waar je het bericht opent en met welk besturingssysteem je werkt. Hoewel veel bekende e-mailtrackers worden tegengehouden, verschijnen er constant nieuwe trackers. DuckDuckGo maakt er een punt van om mail die je ontvangt trackervrij te houden. Om DuckDuckGo Email Protection te activeren, moet je eerst de DuckDuckGo-extensie installeren op de browsers Firefox, Chrome, Brave of Edge. De dienst is ook beschikbaar met behulp van DuckDuckGo voor Mac, DuckDuckGo voor iPhone en DuckDuckGo voor Android.

Eerst moet je de extensie van DuckDuckGo installeren.

Doorstuuradres aanmaken

Nadat de extensie is geïnstalleerd, ga je naar de website voor e-mailbeveiliging van DuckDuckGo. Je klikt op Aan de slag om je aan te melden. Daarna kun je een e-mailadres invoeren dat DuckDuckGo altijd zal voorstellen om te gebruiken wanneer er in deze browser een mailadres ingevuld moet worden. De dienst heeft ook een autogenerator die snel een privé-mailadres aanmaakt door simpelweg op een knop te klikken: Generate Private Duck Adres. Bovendien moet je ook je gewone e-mailadres ingeven, want het is de bedoeling dat alle mail uiteindelijk daar terechtkomt. Het duurt enkele minuten, maar even later ontvang je op dit adres een code in de vorm van vier woorden waarmee je terug naar de pagina kunt gaan om eventueel je gegevens te wijzigen. Je leest nog een samenvatting van de instellingen en vanaf dan werkt het heel eenvoudig.

In de samenvatting lees je het doorstuuradres en je standaard-mailadres.

Zoveel aliassen als je wilt

Je kunt het @duck.com-adres louter gebruiken voor doorstuurdoeleinden, maar je kunt er ook willekeurige aliassen mee maken die je op elk moment kunt weggegooien. Alle berichten die je ontvangt op je duck.com-adres worden razendsnel nagekeken en eventueel ontdaan van trackers. Daarna belanden die berichten in de inbox van je vertrouwde e-mailprogramma. DuckDuckGo verzekert de gebruiker dat de inhoud van de berichten nooit wordt opgeslagen wanneer je gebruikmaakt van de dienst.

Je ontvangt een bericht wanneer je de dienst kunt gebruiken.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000