© PXimport

Tip: Mappen delen in Dropbox

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 mei 2013 - 04:30

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Martin Gijzemijter

Dropbox is een zeer gebruiksvriendelijke cloud-dienst waarmee je, via de software of rechtstreeks via de website, bestanden kunt uploaden en downloaden zodat je er altijd bij kunt. Alleen jammer dat je die content alleen kunt delen met Dropbox-gebruikers toch? Niet dus, je kunt het delen met iedereen!

Map aanmaken

Je kunt in Dropbox op twee niveaus delen, op bestandsniveau en op mapniveau. Op bestandsniveau is wel handig, maar ook vrij beperkt, omdat je ieder bestand handmatig zult moeten delen. Handiger is het daarom om een volledige map te delen, zodat de inhoud daarvan automatisch beschikbaar is voor de personen met wie je het deelt.

© PXimport

Het handigste is om een complete map met inhoud te delen.

Zo houd je het een beetje beheersbaar, maar toch volautomatisch. Het is dan ook verstandig om een map aan te maken met een herkenbare naam, zodat je altijd weet welke map gedeeld wordt. Je maakt een nieuwe map aan in Dropbox door, nadat je bent ingelogd op de website, te klikken op het pictogram van een map met een plusteken daarin, rechtsboven. Vervolgens geef je de map een herkenbare naam, bijvoorbeeld gedeelde content.

Map delen

Om nu de map in kwestie te delen, klik je erop met de rechtermuisknop en vervolgens op Share link. Helemaal rechts zie je een pictogram van een ketting met twee schakels, die knop heeft dezelfde functie.

Zodra je dit hebt gedaan opent zich een nieuw venster. Hier zie je rechtsboven drie knoppen. Standaard is delen via e-mail geselecteerd. Door in het veld Add names or e-mails de e-mailadressen te typen van de personen met wie je wilt delen (of door te klikken op Import contacts) voeg je de geadresseerden toe. Klik je op het Facebook-pictogram, dan plaats je de link op Facebook en uiteraard plaats je de link met het Twitter-pictogram op Twitter.

Wil je zien wat anderen te zien krijgen, klik dan op de knop Get link, je wordt dan naar de inhoud van de map geleid.

© PXimport

Delen is een kwestie van klikken op de Share-link en de geadresseerden selecteren.

Actief delen

Via de bovenstaande optie kunnen gebruikers de inhoud van de map zien, maar daar zelf niets aan veranderen. Wil je een map maken waarin andere gebruikers ook iets kunnen toevoegen of veranderen, dan werkt dat via de optie Invite to folder.

Rechtsklik op de map die je wilt delen, in ons geval dus gedeelde content en vervolgens op Invite to folder. Je wordt dan wederom naar een nieuw venster geleid. Hier kun je aangeven of anderen ook mensen mogen uitnodigen om bij te dragen aan de map. Je kunt ieder gewenst e-mail adres invullen dat je wilt, maar via deze manier van delen hebben gebruikers wél een Dropbox-account nodig om te kunnen uploaden.

© PXimport

Door mensen uit te nodigen in de map, kunnen ze ook zelf bijdragen leveren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000