Tim Ribberink was ook slachtoffer online treiteren

De zelfmoord van Tim Ribberink heeft nogal wat losgemaakt op Facebook en Twitter. Verder zijn er nu ook op internet pesterijen aan zijn adres opgedoken.

De dood van de twintigjarige Tim Ribberink, die zelfmoord heeft gepleegd naar aanleiding van aanhoudende pesterijen, heeft nogal wat los gemaakt op internet. De ouders van de jongen uit Tilligte hadden gisteren een rouwadvertentie geplaatst in de Twentse Courant Turbantia. Daarin stond onder andere de tekst van de afscheidsbrief die gericht was aan de ouders: "Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

Deze rouwadvertentie verscheen vrijwel direct op Facebook en werd daar meer dan 45.000 keer gedeeld via alleen al één persoon. Via Tweetreach de zoekterm Ribberink intypen laat zien dat er ook al meer dan 24.000 impressies op Twitter zijn geweest.

Online treiteren

Het blijkt dat Tim Ribberink ook online werd gepest. De jongen werkte bij ijscafé Happy Days in Denekamp. Op de restaurant-beoordelingssite Dinner Judge heeft iemand onder de naam van Tim 'beoordelingen' geplaatst over het ijsfacé met de volgende pesterijen:

“ik werk hier en ik ben een loser en homo. groet tim”

“Best grappig tentje, TOTDAT ik de bediening zag. Wat een kop die kerel. En in de wc lag een drol op de grond! Die kerel raapte dat gewoon met zijn blote handen op en ging gewoon verder met ijsjes uitscheppen!!Die trouwens niet te vreten waren… NO-GO tent, gatverdamme.”

De ouders van Tim Ribberink hebben tegen de persoon die deze berichten geplaatst heeft aangifte gedaan, hoewel nog niet bekend is wie hij of zij is. Vanmiddag wordt er op het gemeentehuis van gemeente Dinkelland een tekst voorrgelezen namens de familie naar aanleiding van alle publiciteit die de zelfmoord van Tim Ribberink heeft gekregen.

Via: Hyped

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000