Sigma BC 5.16 - Eenvoudig en betaalbaar

© PXimport

Sigma BC 5.16 - Eenvoudig en betaalbaar

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 22 augustus 2018 - 08:39

Aangepast: 16 november 2022 - 10:32

Erwin Visser

Je kunt om de meest uiteenlopende redenen op een fiets stappen. Daarbij kun je uit een even uiteenlopende variatie aan fietscomputers kiezen, maar welke gegevens wil je nou echt meten? De Sigma BC 5.16 heeft niet meer dan vijf functies, maar dat kan voor veel fietsers zeker genoeg zijn!

De Sigma BC 5.16 is verpakt in een compact doosje. Met een grote ‘5’ verklapt hij al hoeveel functies erin schuilen: snelheid, afstand, totale afstand (van al je ritten bij elkaar), tijd en totale fietstijd. Installeren is simpel: het kleine tellertje is rechtstreeks verbonden met de snelheidssensor. Het draadje dat hiertussen zit, wikkel je eenvoudig via het stuur naar je voorvork. Ik gebruikte plakband om het draadje goed vast te maken. In het wiel moet een magneetje worden vastgeklikt: dit magneetje mag niet verder dan 5mm van de sensor verwijderd zijn. Om het eventuele ‘gat’ tussen de sensor en de magneet op te vullen, levert Sigma extra opvulblokjes mee. Dit werkt perfect, zelfs op een mountainbike. Het tellertje zelf plak je met de aanwezige plakstrip vast aan het stuur. Hoewel deze handelingen wat ouderwets op mij overkomen, zit alles toch degelijk vast. Zelfs tijdens stevige klappen blijft alles netjes zitten.

Vooral voor overdag

De teller doet wat het belooft. Niet meer, maar zeker niet minder. Als de wielgrootte goed is ingesteld (de handleiding, en zo nodig internet, helpt je hierbij), registreert hij de gegevens zoals het zou moeten. Om te vergelijken heb ik de afstand en snelheid steeds naast een moderne en duurdere fietscomputer gehouden. De Sigma gaf deze twee gegevens exact gelijk aan. De gegevens zijn duidelijk van het schermpje af te lezen, mits je niet in het donker fietst. Achtergrondverlichting hoort namelijk niet bij de vijf functies. De teller registreert automatisch de afstand zodra je gaat rijden, je hoeft hem dus niet eerst aan te zetten.

© PXimport

Conclusie

Deze Sigma is een uitstekende teller als je puur wilt weten hoeveel kilometer je hebt gefietst. Tijdens het fietsen kun je zien hoe snel je gaat, maar naderhand zie je geen gemiddelde. Kies voor deze teller als je gewoon lekker wilt fietsen. Terug naar de basis, zonder veel techniek. De smartphone kunt je ook in je broekzak laten zitten, want de tijd wordt gewoon op het schermpje aangegeven.

8,0

ONS OORDEEL

Sigma BC 5.15

Pluspunten

Stevig bevestigd

Duidelijk scherm

Prijs

Minpunten

Niet heel veel functies

Geen schermverlichting

Conclusie

**Prijs** 19,99 euro **Functies** Snelheid, dagafstand, totaal afstand, rijtijd, klok **Connectiviteit** Snelheidsmeter bedraad, fietscomputer met batterij **Afmetingen** 3,5 x 4,5 x 1,05 cm (H x B x D) **Overig** Waterdicht, matte schermcoating **Website:** [sigmasport.com]( https://www.sigmasport.com/nl/produkte/fahrrad-computer/wired/wired/bc516)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000