ScanTransfer - Mobiele fotoverhuisdienst

© PXimport

ScanTransfer - Mobiele fotoverhuisdienst

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 augustus 2018 - 08:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Toon van Daele

Op je eigen smartphone of tablet of op die van een vriend of kennis staat een aantal foto’s die je graag naar je pc in je thuisnetwerk wilt overzetten. Via een omweg langs de cloud dan maar, of kan dat handiger? Het antwoord komt in de vorm van ScanTransfer.

Er zijn verschillende manieren om bestanden zoals foto’s van een mobiel apparaat naar je pc te krijgen. Je kunt ze bijvoorbeeld uploaden naar je opslagruimte in de cloud, zoals iCloud of Google Drive, je zet een service in als Send Anywhere, je hangt het apparaat via een usb-kabel aan je pc of je zet een of andere app voor bestandsbeheer in. Zo zijn er nog wel een paar creatieve oplossingen te bedenken, maar er zijn er maar weinig zo elegant als ScanTransfer.

© PXimport

Upgrade

Het is de bedoeling dat je ScanTransfer op je pc installeert (een kwestie van enkele muisklikken) of je maakt gebruik van de portable applicatie. Zodra je de tool opstart, duikt een venster op dat je aanspoort om de Pro-versie aan te schaffen ($ 19,95, omgerekend ongeveer 17 euro). Tenzij je in één keer meer dan tien bestanden tegelijk wilt transporteren, negeer je dat aanbod vrolijk en focus je op het hoofdvenster met een opvallende qr-code.

Qr-code

In principe volstaat het deze qr-code met je mobiele apparaat te scannen (in elke store vind je een ruim aanbod aan qr-readers), waarna een automatisch opgestarte service op je pc wordt aangesproken (standaard op poort 12304). Lukt de verbinding niet, check dan het ip-adres onder die qr-code – wellicht heeft ScanTransfer de verkeerde netwerkadapter en dito ip-adres geselecteerd. Aan jou om dan het juiste adres te kiezen en de code (nogmaals) te scannen.

Mobiel

Als het goed is – en bijvoorbeeld de firewall op je pc niet in de weg zit – verschijnt de webpagina van de service op je mobiele apparaat en kun je verschillende afbeeldingen tegelijk selecteren. In het hoofdvenster van ScanTranfer bepaal je zelf waar de uploads terecht dienen te komen en of dat in de originele kwaliteit dan wel gecomprimeerd moet gebeuren.

© PXimport

Conclusie

Als je de tool eenmaal op je pc hebt staan en je mogelijk de firewall op de vingers hebt getikt, verloopt het overzetten van foto’s naar je pc comfortabel en snel. Je hoeft de foto’s maar te selecteren en via je draadloze netwerk staan ze in een mum van tijd op je pc.

7,0

ONS OORDEEL

ScanTransfer

Pluspunten

Makkelijk

Snel

Blijft binnen je thuisnetwerk

Minpunten

Gratis versie beperkt tot tien bestanden tegelijk

Firewall kan in de weg zitten

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Nederlands **OS** Windows XP/Vista/7/8/10 **Website** [www.scantransfer.net](http://www.scantransfer.net/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000