Review: Philips SB4B1928 USB docking stand

© CIDimport

Review: Philips SB4B1928 USB docking stand

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 november 2015 - 08:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:20

Redactie

Wellicht hebt u nog ergens een beeldscherm staan dat u niet meer gebruikt, bijvoorbeeld omdat de aansluiting niet werkt met uw laptop. Of u gebruikt uw monitor wel, maar het is toch wat lastig dat hij niet in hoogte te verstellen is. Voor deze en andere situaties waarin wel een beeldscherm aanwezig is, maar de mogelijkheden beperkt zijn, heeft Philips sinds enige tijd een interessante oplossing.

Usb-monitorsteun

De SB4B1928 USB docking stand heeft een weinig poëtische naam, maar dat komt omdat het vooral op de zakelijke gebruiker gericht is. Toch is dit ook voor thuis een interessante optie, zeker wanneer u een ergonomische voet voor een al aanwezig scherm overweegt. Deze ‘docking stand’ combineert namelijk die functionaliteit (in hoogte verstelbaar, portretmodus, draaien en kantelen) met allerlei extra’s.

DisplayLink

Dat is mogelijk dankzij DisplayLink, de bekende ‘usb videokaart’-techniek. Feitelijk sluit u de monitor op het dock aan, dat vervolgens een videosignaal produceert, zodra het aangesloten is op een pc. Omdat hierbij DisplayLink 3.0 wordt gebruikt, is de hoogst mogelijke resolutie 3840x2160, ofwel full hd. Naast het beeldsignaal kan de kabel ook gewone usb-data, ethernet en audio doorgeven – al deze aansluitingen zitten op het dock. Naast de vier usb-poorten is er ook een geheugenkaartlezer aanwezig en een bedrade ethernetverbinding. Met één kabel is een laptop dus direct voorzien van alle denkbare wenselijke aansluitingen.

VESA

Wilt u een beeldscherm bevestigen, dan moet dit wel over vesa beschikken: vier schroefgaten achter op de monitor met een onderlinge afstand van 10 cm. De meeste (maar niet alle) beeldschermen beschikken daarover. De voet kan schermen met een diagonaal van 48 tot 71 cm (19 tot 28 inch) accommoderen. Bijzonder is dat de voet zowel een displayport als een hdmi-uitgang heeft, die tegelijk gebruikt kunnen worden. Meer dan één beeldscherm aansluiten kan dus. Het enige nadeel is de prijs: de SB4B1928 is niet goedkoop.

Conclusie

Een erg handige en ergonomische voet voor ‘eenvoudige’ beeldschermen.

Pluspunten:

Alle aansluitingen met één kabel met een laptop verbonden.

Minpunten:

Niet goedkoop.

Adviesprijs: € 179,–

Voor meer informatie: www.philips.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000