Review: Informatique InGamer Dragon

Alhoewel de trend steeds meer richting mobiele apparaten gaat, is er nog steeds vraag naar desktop-pc's. Zeker onder gamers of professionele videobewerkers wordt nog regelmatig gebruik gemaakt van dit soort systemen. PCM bekijkt een kant-en-klaar miditower- systeem van Informatique.

Review: Informatique InGamer Dragon-15766433

© CIDimportKRACHTPATSER
Informatique levert met de inGamer Dragon een zo compleet mogelijk systeem af. De zeer degelijke behuizing is van Corsair en heeft aan een zijde een doorzichtige plastic plaat, zodat je de binnenkant van het systeem kunt bekijken. Echt hardcore dus, maar belangrijker is welke componenten zijn toegepast. En ook daar zijn geen concessies gedaan. De basis van de inGamer Dragon is een MSI Z97 Gaming 5-moederbord. Dit bordje is compleet voorzien van alle benodigde aansluitingen en audioverbindingen, en heeft zelfs een dubbele hoofdtelefoonversterker met gouden aansluitingen. Als processor is een Intel Core i7-4790K toegepast, met een verbluffende kloksnelheid van 4 GHz. Twee van de vier geheugenmodules zijn gevuld met 4 GB DDR3-geheugen van Ballistix (onderdeel van Crucial).

GAMING
Zoals de naam van de Informatique-pc al weggeeft, is de inGamer Dragon voornamelijk een gamecomputer. De machine heeft een van de snelste videokaarten van dit moment aan boord, de MSI GeForce GTX 970, met 4 GB geheugen. Toch is dat ook een prima kaart voor andere toepassingen, zoals videobewerking maar ook het afspelen van 4K-films. Daar is het systeem sowieso krachtig genoeg voor. 

OPSLAG
Informatique kiest in deze gamingpc voor twee typen opslag: een Samsung 850 Pro-ssd van 256 GB voor het besturingssysteem en een conventionele harde schijf van 2 TB van Western Digital. Ruimte genoeg dus, maar een grotere ssd had wat ons betreft ook niet misstaan. In ieder geval kunnen we rekenen op een snelle start en werking van het besturingssysteem, waarbij de tweede harde schijf gebruikt kan worden voor films, data en games.

KOEL EN STIL
De Corsair-systeemkast en ventilatoren zijn zodanig ontworpen dat er een zeer stil systeem ontstaat. Aan de voorzijde zijn twee grote fans gemonteerd om de koele lucht naar binnen te halen, aan de achterkant is een enkele fan gemonteerd die de warme lucht naar buiten afvoert. De fans zijn extreem stil en draaien op hogere toeren zodra het systeem zwaarder wordt belast, maar ook dan hoor je weinig. Binnenin treffen we een enorm koelblok aan voor de processor, met aan beide kanten ook gemonteerde fans. Omdat alle fans doorgaans langzaam draaien, maar een grote doorsnee hebben, wordt er toch voldoende warmte afgevoerd.

TOT SLOT
Informatique biedt met inGamer Dragon een kant-en-klare pc voor iedereen die op zoek is naar een systeem volgens de huidige maatstaven: snel, stil en compleet. Het enige dat Informatique niet meelevert is een monitor, toetsenbord en muis, maar Windows 8.1 en een jaar lang Kaspersky Internet Security zijn wel alvast voor je geïnstalleerd.


Informatique inGamer Dragon
www.informatique.nl/201292
Prijs: € 1699,-

Score

© PXimportPluspunten
• Zeer degelijk gebouwd
• Meest recente hardware
• Klaar voor de toekomst
Minpunten
• Geen blu-ray-speler


 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten